Oficialu: "Stumbras" išnyko iš Lietuvos futbolo žemėlapio

Lietuvos futbolo federacija (LFF) praneša, jog 2019 m. Lietuvos A lygos ir Pirmos lygos varžybose nebeliko Kauno „Stumbro“ klubo.

Birželio 16 d. dėl privalomų kriterijų pažeidimo ir finansinės situacijos LFF Licencijavimo komitetas atšaukė „Stumbro“ UEFA licenciją, o birželio 27 d. dėl pažeidimų sporto, personalo, infrastruktūros ir finansinių kriterijų srityse atšaukė A lygos ir I lygos licencijas.

Dėl LFF Drausmės kodekso pažeidimų, „Stumbrui“ buvo įvestas draudimas registruoti naujus žaidėjus. Tačiau klubas iki liepos 27 d. turėjo galimybę įvykdyti LFF iškeltus reikalavimus ištaisyti finansinę situaciją ir, su LFF Vykdomojo komiteto leidimu, išimties tvarka tęsti dalyvavimą varžybose. Visgi apie konkrečius krizės valdymo veiksmus LFF nebuvo informuota, o reikalavimai nebuvo įgyvendinti.

„Stumbro“ bylą išnagrinėjęs LFF Drausmės komitetas įvertino, jog aplinkybių visuma rodo, jog klubas nedalyvaus 2019 m. A lygos čempionato ir I lygos pirmenybėse.

„Su dideliu nusivylimu mums tenka paskelbti apie tai, jog A lygos ir I lygos varžybose nebelieka Kauno „Stumbro“ klubo. Nors liepos pradžioje iš klubo girdėjome pažadus bandyti surasti naujus rėmėjus ir bent dalinai ištaisyti esamą finansinę situaciją, tačiau „Stumbras“ mėnesio eigoje nevykdė komunikacijos su federacija apie galimus procesus taisyti esamą padėtį, klubą paliko eilė žaidėjų, o situacija iš esmės nepajudėjo iš mirties taško“, - sakė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

LFF Drausmės komitetas priėmė sprendimą nesužaistose (įskaitant atidėtas) 2019 m. A lygos rungtynėse „Stumbrui“ užskaityti pralaimėjimus 0:3 (pralaimėjimai įsigalios po kiekvieno suplanuoto turo), paliekant rungtynėse pasiektą individualią (įmušti įvarčiai, rezultatyvūs perdavimai, geltonos ir raudonos kortelės) ir komandinę (surinkti taškai, pergalės, pralaimėjimai, lygiosios, įmušti ir praleisti įvarčiai) statistikas. Tuo tarpu visa „Stumbras B“ rungtynių statistika 2019 m. I lygos pirmenybėse anuliuojama, išskyrus rungtynių drausmines nuobaudas (geltonas ir raudonas korteles). Drausminės nuobaudos galioja visose LFF rengiamose varžybose.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...