Oficialu: Xavi po sezono atsisveikins su "Barcelona" © JumpStory nuotr.

Vienas geriausių visų laikų Ispanijos saugų Xavi spaudos konferencijoje pranešė, kad po sezono baigia karjerą "Barcelona" klube ir kels sparnus į Katarą.

Apie 35-erių metų futbolininko ketinimus atsisveikinti su vienintele karjeros komanda buvo kalbama jau nuo sezono pradžios. Xavi pabrėžė, kad katalonai jam siūlė pratęsti kontraktą, tačiau jis nusprendė, kad dabar yra pats tinkamiausias laikas atsisveikinti.

"Noriu pranešti, kad po sezono išvykstu", - spaudos konferencijoje teigė Xavi. - Šis sprendimas yra sunkus, tačiau galutinis. Klubas siūlė pratęsti sutartį, aš tai labai vertinu, bet atėjo laikas galutinai atsisveikinti su klubu".

"Aš ir toliau žaisiu. "Al Sadd" turi jaudinančią perspektyvą. Pasirašysiu dviejų metų kontraktą, su galimybe pratęsti dar vieneriems metams.

Išvykimas iš "Barcos" nebus mano karjeros dėmė. Žinoma, aš norėčiau ir toliau rungtyniauti čia, tačiau žinau, kad turiu žaisti žemesniame lygyje. Katare po mažu galėsiu save kurti kaip trenerį ar sporto direktorių", - pridūrė klubo legenda.

Pagrindinėje "Barcelona" ekipoje Xavi debiutavo 1998 metais. Per visą laikotarpį jis sužaidė 764 rungtynes ir pelnė 84 įvarčius.

Su "Blaugrana" saugas iškovojo net 23 trofėjus. Iki sezono pabaigos Xavi turės galimybę šį skaičių padidinti iki 25-ų.