Oponentų pergalės: "Roma" prie "Juventus" priartėjo iki vieno taško, "Napoli" - iki dviejų (VIDEO)

37-asis Italijos čempionato turas prasidėjo tikrai intriguojančiu maču Veronoje, kur vietos "Chievo" priėmė "Roma" klubą.

Čia veiksmas prasidėjo jau nuo pirmųjų minučių, o penkioliktąją svečiai išsiveržė į priekį, kuomet Roberto Inglese galva tiksliai numetė kamuolį Lucasui Castro.

Pagal kamuolio kontrolę dominavę sostinės futbolininkai po šio nokdauno dar labiau padidino apsukas ir nesužaidus nė pusvalandžio rezultatą išlygino puikiai kamuolį suvaldęs Stephanas El Shaarawy.

Likusi pirmojo kėlinio dalis buvo ne mažiau įdomi - dar iki pertraukos Inglese sugebėjo "Chievo" vienuolikę po Valterio Birsos perdavimo iš krašto vėl išvesti į priekį, o Mohamedas Salah savo šeimininkų džiaugsmą ištirpdė.

Antrajame kėlinyje Veronos komanda progų jau gavo žymiai mažiau, o 58-ąją minutę pirmą kartą "giallorossi" persvarą suteikė El Shaarawy. 

Rungtynių eigą ir toliau kontroliavę Luciano Spalletti auklėtiniai pergalės iš savo rankų jau nebepaleido - ją vėliau įtvirtino dublį į savo sąskaitą taip pat įsirašęs Salah bei tolimą smūgį atlikęs Edinas Džeko, tad dar vienas Inglese įvartis nieko nebelėmė.

"Roma" pergalė suteiks dar didesnį spaudimą Turino "Juventus", kuris rytoj žais prieš dėl išlikimo kovojančią "Crotone" vienuolikę. Dabar sostinės ekipa nuo "bianconeri" atsilieka vos vienu tašku.


Kiek vėliau šiandien prieš Florencijos "Fiorentina" žaidė trečiojoje vietoje žengiantis "Napoli" klubas. Dar viename atkakliame bei įvarčių kupiname susitikime veiksmas prasidėjo jau nuo pat pradžių.

Kiek užsitęsęs Maurizio Sarri auklėtinių išpuolis aštuntąją minutę pasibaigė kampiniu, po kurio atrėmus Mareko Hamšiko smūgį galva įvartį sugebėjo pelnyti gynėjas Kalidou Koulibaly.

Neilgai trukus puikios progos pasižymėti neišnaudojo Driesas Mertensas, bet jis atsigriebė jau įpusėjus kėliniui, kai atliko rezultatyvų perdavimą Lorenzo Insigne.

Belgas savo įvartį varžovų vartininko klaidos dėka įmušė rungtynėse sužaidus beveik valandą, o dar vieną tikslų smūgį pridėjo po to, kai rezultatą buvo sušvelninęs Josipas Iličičius.

Galutinis šio mačo rezultatas - 4-1. Jis leidžia "Napoli" taip pat išsaugoti teorinius šansus netgi triumfuoti "Serie A" pirmenybėse, nes dabar nuo "Juventus" Pietų Italijos ekipa atsilieka vos dviem taškais.

Rezultatai:

"Chievo" 3 - 5 "Roma"
[1-0] 15' Lucas Nahuel Castro
[1-1] 28' Stephan El Shaarawy
[2-1] 37' Roberto Inglese
[2-2] 42' Mohamed Salah
[2-3] 58' Stephan El Shaarawy
[2-4] 77' Mohamed Salah
[2-5] 83' Edin Džeko 
[3-5] 86' Roberto Inglese

"Napoli" 4 - 1 "Fiorentina"
[1-0] 8' Kalidou Koulibaly
[2-0] 36' Lorenzo Insigne
[3-0] 57' Dries Mertens
[3-1] 60' Josip Iličič
[4-1] 64' Dries Mertens

<iframe width="500" height="343" src="//rutube.ru/play/embed/10357436" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>