P. Čechas parodė klasę, tačiau „Arsenal“ vis dar reikia stiprintis

Puikiose rungtynėse „Emirates“ stadione, kurių grožio nulinės lygiosios neatspindėjo, „Arsenal“ ir „Liverpool“ keitėsi smūgiais tarsi du boksininkai, tačiau nokautuoti varžovų nepavyko nė vienam.

Sunku suvokti, kaip nė viena komanda taip ir nepelnė įvarčio rungtynėse, pasižymėjusiose nutrūktgalviška gynyba, drebintomis vartų konstrukcijomis ir skirtingų kėlinių rungtynes, kurių pirmoje pusėje akivaizdžiai dominavo „Liverpool“ , o antroje – „Arsenal“.

Petro Cecho sugrįžimas

Petro Cecho atvykimas iš „Chelsea“, prieš Jose Mourinho norus, atrodė išspręsiąs vartininkų problemą „Arsenal“ ekipoje. „Chelsea“ sąvininkas Romanas Abramovičius parodė savo gerąją pusę, atslilygintamas P. Cechui už lojalumą bei leisdamas pereiti į „Arsenal“.

Tai atrodė tobulas pirkinys – ir tada įvyko rungtynės prieš „West Ham“.

P. Cechas prisidėjo prie abiejų praleistų „Arsenal“ įvarčių sensacingai rezultatu 0-2 pralaimėtose rungtynėse. Kai mušė Cheikou Kouyate, vartininkas priėmė neteisingą sprendimą išeiti iš vartų, o po to nesugebėjo tinkamai sureaguoti į Mauro Zarate smūgį.

P. Cecho nurašymas po vienų rungtynių buvo nemalonus bei skubotas – vakar šis puikus vartininkas perėmė reikalus į savo rankas rungtynėse, kurios pasižymėjo 34 smūgiais į vartus bei 0 įvarčių.

Nuo pirmų sekundžių veteranas demonstravo savo meistriškumą, įspūdingai atremdamas Christiano Benteke bei Philippe‘o Coutinho smūgius.

C. Benteke smūgis 39-ąją minutę, kurį atrėmė P. Cechas

Vartininko žaidimas buvo užtikrintas bei pridėjo pasitikėjimo savimi gynybai, Laurento Koscielny bei Pero Mertesackerio asmenyse praradusiai savo du pagrindinius ramsčius.

Būtent dėl to Arsene‘as Wengeras ir įsigijo P. Cechą – tam, kad jis gynybai suteiktų užtikrintumo, patirties bei meistriškumo tais momentais, kai reikia gelbėti komandą nuo pavojingų varžovų atakų.

P. Cechas iš viso atrėmė 8 smūgius – tai buvo tik ketvirtas kartas jo „Premier“ lygos karjeroje, kai jam pavyko atremti 8 ar daugiau varžovų smūgių.

Buvo sakoma, jog P. Cechas vienas pats „Arsenal“ ekipai per sezoną gali uždirbti 10 taškų. Galime teigti, kad pirmuosius du jis pelnė vakar.

Wengeras privalo stiprinti „Arsenal“

Tai – sena ir besikartojanti istorija, kai „Arsenal“ fanai ragina trenerį stiprinti komandą naujais žaidėjais.

Po puikios praėjusio sezono pabaigos, kai „Arsenal“ eilinį sykį užsitikrino patekimą į Čempionų lygą bei apgynė FA Taurę, optimizmas komandoje pakilo iki neregėtų aukštumų.

Ir kodėl gi ne, žinant, jog A. Wengeras, įsigydamas P. Cechą, atliko vieną geriausių šios vasaros sandorių? Deja, naujų žaidėjų poreikis vis dar išlieka. Komandos pamatai – jau pakloti, tad ši vasara buvo idealus laikas įsigyti kelis aukštos klasės žaidėjus bei užbaigti čempionišką dėlionę.

Sezono startas, kurį net pats A. Wengeras vadina „labai vidutinišku“ rodo, jog komandą reikia stiprinti svarbiose aikštės vietose – tačiau ar treneris išpildys fanų norus?

Olivier Giroud yra geras puolėjas, tačiau dominuojanti nuomonė, jog prancūzas nėra pakankamai geras norint iškovoti titulą, išlieka. Ypač žaidžiant prieš artimiausius „Arsenal“ varžovus, kuriuos jie turi aplenkit tam, kad laimėtų „Premier“ lygą.

„Arsenal“ labai reikia aukšto lygio puolėjo, kuris ne tik padėtų O. Giroud, tačiau ir Alexiui Sanchezui, Theo Walcottui bei Alexui Oxlade-Chamberlainui. Danny Welbeckas grįžta po traumos, tačiau jis niekada nebuvo žinomas kaip geras įvarčių mušėjas.

Madrido „Real“ žvaigždė Karimas Benzema išsklaidė gandus pasakydamas, jog lieka savo dabartiniame klube, tad A. Wengero pasirinkimai yra labai riboti, bet nepaisant to, treneris bus kritikuojamas, jeigu iki vasaros pabaigos jam nepavyks įsigyti naujo puolėjo.

„Paris Saint-Germain“ rungtyniaujantis Edinsonas Cavani yra dar viena opcija, o komandai taip pat reikia galingo centro saugo, kuris sugebėtų nuimti dalį krūvio nuo Franciso Coquelino, kuris dabartinėje situacijoje krenta ant jo pečių.

Taigi, ar A. Wengeras pirks?

Po rungtynių su „Liverpool“ treneris nerodė didelio entuziazmo leisti pinigus, tačiau transferų politiką nusivylę fanai tikisi, jog pasikartos 2013-ųjų scenarijus, kai paskutinę perėjimų dieną už 42.5 milijono svarų sterlingų jų klubas įsigijo Mesutą Ozilą.

Jei A. Wengeras pinigų neleis, o „Arsenal“ žaidimas negerės, kritikų balsai vėl darysis vis garsesni.

Phil McNulty, "BBC Sport"