P. Guardiola "City" vadovams: naujiems žaidėjams man reikės 200 milijonų svarų

Pepas Guardiola informavo „Manchester City“ vadovybę, jog jam reikės 200 milijonų svarų, tam, kad jis atnaujintų komandos sudėtį.

Mirror teigimu, naujasis „Manchester City“ treneris paragino komandą imtis masinių pokyčių po to, kai Manuelio Pellegrini treniruojama ekipa „Premier“ lygoje vos pateko į stipriausiųjų ketvertą. Tačiau net ir turint turtingus savininkus, neabejojama, jog tam, kad susirinktų sau norimą sudėtį, Guardiola darbo turės imtis ne tik šią, bet ir kitų metų vasarą.

Manoma, jog iš dabartinių „City“ žaidėjų startinėje sudėtyje Guardiola mato tik Sergio Aguero, Keviną De Bruyne ir Fernandinho. Dauguma ispano norimų žaidėjų yra vertinami didesne nei 25 milijonų svarų suma, tad gali būti, jog 200 milijonų svarų sumos gali ir nepakakti, norint įsigyti net aštuonis žaidėjus į startinę komandos sudėtį.

Vincentas Kompany galėtų būti ketvirtuoju dabartinės ekipos žaidėju, kuris patektų į kitų metų sudėtį, tačiau belgas yra kamuojamas nuolatinių traumų, tad naujasis treneris vargu ar ryšis pasitikėti gynėjo sveikata ir sudėtį turėtų papildyti dar vienu centro gynėju.

Pranešama, jog „Man City“ jau pradėjo įgyvendinti kai kuriuos iš Guardiolos norų ir yra pasiruošusi darbingai vasarai. Visgi, ekipos vadovybė yra įsitikinusi, kad dauguma iš dabartinės sudėties žaidėjų prie buvusio trenerio neatskleidė viso savojo potencialo, tad jie nėra linkę priimti ispano pasiūlymo pakeisti beveik visus žaidėjus, sutikdami šią vasarą pakeisti tik dalį klubo atstovų.

Pirmuoju Guardiolos pirkiniu turėtų tapti Ilkay`us Gundoganas, kuris iš „Borussia“ prisijungtų už maždaug 20 milijonų svarų sumą. „City“ taip pat veda derybas su „Athletic“ dėl Aymerico Laporte, o su „Schalke“ bando susitarti dėl Leroy`aus Sane įsigijimo. Visgi, nė viena iš šių komandų taip lengvai paleisti savo jaunųjų talentų nėra pasiryžusios, tad Anglijos ekipai teks kaip reikiant atverti piniginę, norint įtikinti dabartinius šių futbolininkų atstovaujamų ekipų vadovus paleisti juos į „Premier“ lygą.

Taip pat manoma, jog Guardiola į pagalbą pasitelks ne vieną komandos akademijos narį, o į ekipą jis taip pat norėtų įsigyti ir keletą anglų. Vietinių futbolininkų jis norėtų dėl to, jog dabar komandoje esančių Joe Harto ir Raheemo Sterlingo ateitis klube nėra itin aiški.

„Bayern“ klube dirbęs treneris nori, jog komandoje būtų vartininkas, kuris galėtų užtikrintai žaisti kojomis, tad Hartui gali tekti užleisti vietą ekipoje „Barcos“ vartų sargui Marcui-Andre ter Stegenui.

Sterlingas pastaruoju metu buvo kamuojamas pasitikėjimo trūkumu, o dviejų prisilietimų sistema, kurios norėjo Pellegrini, o Guardiola ją taip pat proteguoja, nėra palanki anglui. 21-erių metų saugo naujojo stratego taktikos vargu ar leistų išnaudoti visas jo stipriąsias puses, tačiau prieš 12 mėnesių už 49 milijonus svarų įsigytas žaidėjas vargu ar bus parduotas jau šią vasarą. Tiesa, ateityje tokio varianto tikrai nereikia atmesti.

Tarp kandidatų papildyti anglų gretas „City“ klube yra minimos Johno Stoneso, Jacko Wilshere`o, Alexo Oxlade-Chamberlaino ir Danny Rose`o pavardės.

„Arsenal“ nėra linkusi atsisveikinti su Wilshere`u, tačiau gali susigundyti uždirbti parduodama Oxlade-Chamberlainą. „Everton“ už Stonesą reikalauja bent 45 milijonų svarų, o juo taip pat domisi ir „Chelsea“ bei „Manchester United“ klubai, tad „miestiečiams“ gali tekti atsisakyti idėjos jį įsigyti. Realiausiu „City“ pirkiniu, iš išvardintų kandidatų, galėtų tapti Rose`as, kurį „Tottenham“ gali parduoti už maždaug 15 milijonų svarų sumą.