P. Guardiola: "Mes pamirštame, kad mūsų komandoje taip pat žaidžia žmonės"

Pepas Guardiola po pirmos nesėkmės šiame sezone pasveikino varžovus ir pripažino, kad jo auklėtiniai taip pat gali padaryti klaidų.

Antrą kartą Anglijos "Premier" lygoje taškus praradęs "Man City" šeštadienį krito prieš "Norwich". Dukart iš eilės šalies čempionų deficitas nuo "Liverpool" padidėjo iki penkių taškų.

"Didžiausi sveikinimai "Norwich" komandai, kuri atliko puikų darbą", – sakė katalonas. – Mes praktiškai nepraleidome įvarčio, kurį būtų susikūrę patys varžovai, tas pats "Bournemouth" prieš mus susikūrė daugiau progų. Visgi mes nebuvome pakankamai geri tiek savo, tiek varžovų baudos aikštelėje. Pasimokysime iš to".

"Žinojome, koks "Norwich" gali būti stiprus, nes praėjusį sezoną tai buvo dominuojanti jėga "Championship" pirmenybėse. Jų žaidime galime matyti pasitikėjimą. Žinome, kai kuriais momentais mes patys žaidėme gana prastai, buvo šansų išlyginti rezultatą, tačiau vis tiek lieka pasveikinti varžovą", – tęsė P. Guardiola.

"Man City" pirmojo kėlinio pabaigoje sušvelnino atsilikimą iki vieno įvarčio. Antrajame kėlinyje "miestiečiai" tikėjosi pasiekti kuo greitesnį įvartį, tačiau Nicolo Otamendi klaida prie savo baudos aikštelės padovanojo dar vieną įvartį "Norwich" komandai.

"Nico nematė atbėgančio varžovo, o ir niekas iš komandos draugų jo apie tai neįspėjo", – epizodą aiškino P. Guardiola. – Suprantate, kartais mes taip pat klystame. Manau, kad kartais pamirštame, jog šie vyrukai taip pat yra žmonės. Futbolas yra greitas žaidimas, klaidų visada neišvengsi".

Paklaustas apie jau turimą deficitą prieš "Liverpool", P. Guardiola pridūrė: "Ką aš galiu pasakyti šiuo klausimu? Aš nesveikinsiu "Liverpool" su čempionų titulu rugsėjo mėnesį. Neabejoju savo žaidėjų galimybėmis."