P. Guardiola: "Padėjome "Liverpool" tapti tuo, kuo jie yra dabar"

Pepas Guardiola mano, kad "Manchester City" ir "Liverpool" pastaraisiais metais peržengė visus Anglijos "Premier" lygos standartus.

Šį vakarą įvyksiančiai dvikovai su Londono "Arsenal" besiruošiantis P. Guardiola įsitikinęs, kad šiuo metu, norint laimėti "Premier" lygą, komandai nebeužtenka surinkti 85 taškų, kaip buvo anksčiau.

"Kai atvykau čia 2016-aisiais, standartas, norint laimėti lygą, buvo 85 taškai. Dabar, norėdamas triumfuoti "Premier" lygoje, turi pasiekti beveik 100 taškų", – mintimis dalinosi katalonas.

"Dėl šios priežasties padėjome "Liverpool" komandai žengti į priekį ir įsigyti neįtikėtinus žaidėjus. Visos komandos, esančios už "Liverpool", supranta, kad turi pasiekti 100 taškų ribą. Tai yra lygis, kurį privalai pasiekti, norėdamas su jais konkuruoti.

Niekam, išskyrus mus, per pastaruosius 11 metų nepavyko dukart iš eilės laimėti "Premier" lygos. Tą mes padarėme tik užfiksavę 14-os iš eilės laimėtų rungtynių seriją.

Būtent dėl šios priežasties, nepriklausomai nuo to, ką dabar apie mus sako žmonės, aš niekada nepamiršiu to, ką padarė ši komanda", – kalbėjo P. Guardiola.

"Man City", šį vakarą nugalėjusi "Arsenal", prieš "Liverpool" išlaikytų 14 taškų deficitą.