P. Guardiola: "Tik pakeisdami žaidimo filosofiją galėjome sustabdyti "Liverpool"

Pepas Guardiola teigia, kad šį savaitgalį turėjo imtis sau nebūdingų priemonių - keisti savo komandos žaidimą tam, kad neleistų "Liverpool" komandai žaisti jiems patogaus futbolo.

Sekmadienį įvykusioje "Manchester City" ir "Liverpool" komandų dvikovoje triumfavo taika - komandos išsiskyrė be įvarčių. "Miestiečiai" turėjo auksinę galimybę iškovoti tris taškus, tačiau Riyadas Mahrezas mačo pabaigoje nerealizavo 11 m. baudinio.

P. Guardiola po rungtynių teigė, kad jo komandos užduotis buvo numušti rungtynių tempą - nežaisti greito futbolo, kuris lemtų nestabilumą pereinant iš gynybos į puolimą.

"Jeigu "Anfield" stadione pasirenki žaisti atvirą futbolą, tu nebeturi nė menkiausio šanso laimėti", - sakė katalonas. - Bandėme žaisti per Riyadą ir Bernardo, kad kiti vaikinai turėtų kur atiduoti papildomą perdavimą".

"Buvo svarbu laikytis plano, nes žaidžiant iš gynybos į puolimą "Liverpool" yra geriausia komanda pasaulyje. Ji yra sutverta tokiam žaidimui. Tokiame futbole jie yra gerokai pranašesni už mus", - pagyrų varžovams negailėjo P. Guardiola.

Paklaustas apie patį komandos pasirodymą, strategas liko patenkintas vaizdu aikštėje: "Esu labai nudžiugintas vaikinų darbu. Jie varžovams neleido atlikti nė vieno smūgio į vartų plotą.

Užfiksuoti tokią statistiką "Anfield" stadione yra neįtikėtinai sudėtinga. Žaidėjai nusipelno didžiulį pagyrų už tai, ką padarė. Jie išvengė svarbiausios dalyko - neprarado kamuolio pavojingose zonose, nes varžovų priekinė linija tam visada yra pasiruošusi. Tai buvo dar viena iš priežasčių, kodėl norėjome kontroliuoti kamuolį ir nesivelti į jų žaidimą."

Po aštuonių turų "Premier" lygos lyderio pozicijoje yra visiška lygybė - po 20 taškų turi "Man City", "Liverpool" ir "Chelsea".

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...