Paaiškėjo, kiek per šį transferų langą išleido "Premier" lygos klubai

Ketvirtadienį Anglijoje baigėsi 2018 metų vasaros perėjimų langas - klubai užbaigė savo sudėčių komplektaciją, nors žaidėjus parduoti dar galės iki rugpjūčio 31-os dienos.

"BeIN" suskaičiavo, kad iš viso Anglijos "Premier" lygos klubai per visą šį vasaros transferų langą išleido apie 1 milijardą 240 mln. svarų sterlingų. Tai mažiau nei praėjusią vasarą, kai buvo išleista beveik pusantro miljardo.

Taip pat buvo nustatyta, kad paskutinę perėjimų dieną "Premier" lygos klubai išleido 82,1 mln. svarų. Aktyviausiai ketvirtadienį dirbo trys klubai - Liverpulio "Everton", "Wolves" ir "Fulham".

Daugiausiai per šią vasarą išleido "Liverpool" klubas - jis naujiems pirkiniams nepagailėjo 176,3 mln. svarų. Brangiausias klubo pirkinys - vartininkas Alissonas.

Alissonas ir būtų tapęs brangiausiu "Premier" vasaros pirkiniu, jeigu ne vėlyvas Londono "Chelsea" sandoris su Bilbao "Athletic". Jie už tos pačios pozicijos atstovą paklojo 71,6 mln. svarų. Kepa - brangiausias šios vasaros pirkinys Anglijoje.

Daugiausiai žaidėjų šiame perėjimų lange įsigijo "Fulham - 12 naujokų. "Wolves" pirmavo su 11 žaidėjų, bet "Fulham" dar po transferų lango pabaigos pranešė apie kelių futbolininkų nuomas.