Paaiškėjo, kiek uždirbo visos komandos praėjusį sezoną Čempionų lygoje

"Roma" komandai istorinis žygis UEFA Čempionų lygoje sukrovė klubui neregėtas pajamas. UEFA ketvirtadienį pristatė išsamią praėjusio sezono finansinę išklotinę ir parodė, kiek iš turnyro uždirbo visi 32 klubai.

Daugiausiai, žinoma, uždirbo turnyro nugalėtojas - Madrido "Real" klubas. Triskart iš eilės Europos čempionas savo banko sąskaitą pasipildė 88,6 mln. eurų.

Antroje vietoje kiek netikėtai atsidūrė ne kitas finalininkas - "Liverpool" klubas, o "Roma", kuri savo kišenę papildė 83,8 mln. eurų. Savo ruožtu "raudonieji" per sezoną iš viso surinko 81,2 mln. eurų.

Ne daug nuo jų atsiliko Turino "Juventus", kuris, nepaisant to, kad nužygiavo tik iki ketvirtfinalio, vis tiek gavo 80 mln. eurų. Tokia suma neatsitiktinė - "senoji senjora" iš transliacijų uždirbo net 48,9 mln. eurų.

Penktoje vietoje su 70,4 mln. eurų liko Miucheno "Bayern" klubas. Bavarai savo žygį Čempionų lygoje užbaigė pusfinalyje nusileidę čempionams iš Madrido.

Mažiausiai iš grupių etape dalyvavusių komandų uždirbo "Qarabag" klubas - 16,8 mln. eurų. Ne daug nuo jų atsiliko Lisabonos "Benfica" - viso labo 17,4 mln. eurų.

Išsamią išklotinę galite peržiūrėti ČIA.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...