Paaiškėjo Lietuvoje vykstančio Europos merginų čempionato pusfinalių dalyvės

Lietuvoje vykstančiame Europos merginų (iki 17 metų, WU17) futbolo čempionato pusfinalyje susitiks Vokietija ir Anglija bei Ispanija ir Suomija.

Paskutinėse grupių etapo rungtynėse dramatiškiausiai susiklostė kova dėl antrojo A grupės kelialapio – Marijanpolėje turnyro debiutantė Suomija pateikė dar vieną siurprizą ir 2:1 įveikė olandes. Pirmąją vietą grupėje iškovojo Vokietija, kuri Alytuje solidžia persvara pranoko Lietuvą ir surinko 7 taškus.

Turnyro B grupėje Ispanija Alytuje įtikinama persvara 5:0 pranoko Lenkiją, tad pagrindinė intriga vyko Anglijos ir Italijos futbolininkių mūšyje Marijampolėje. Pirmasis kėlinys baigėsi be įvarčių, tačiau antrajame anglės įrodė savo pranašumą ir nugalėjo 4:0.

Pusfinalyje Anglija susitiks su Vokietija, o Ispanija žais su Suomija. Pirmosios rungtynės vyks gegužės 18 d. 16:30 Alytuje, antrosios - gegužės 18 d. 19 val. Marijampolėje.

Europos merginų futbolo čempionatas Lietuvoje rengiamas pirmą kartą. Varžybos startavo gegužės 9-ąją ir finišuos kitą pirmadienį, gegužės 21 d.

Rezultatai

A grupė

Suomija – Vokietija 1:2
Olandija – Lietuva 9:0
Vokietija – Olandija 2:2
Lietuva – Suomija 0:4
Vokietija – Lietuva 8:0
Olandija – Suomija 1:2

B grupė

Italija – Ispanija 0:0
Lenkija – Anglija 2:2
Ispanija – Anglija 2:1
Lenkija – Italija 0:0
Ispanija – Lenkija 5:0
Anglija – Italija 4:0