Pakeliui į finalą: fenomenaliai žaidęs ''Liverpool'' puolimas nubaudė ''Roma'' penkiais įvarčiais (VIDEO, FOTO)

Antradienį prasidėjo UEFA Čempionų lygos pusfinalio etapas, kuriame kaunasi keturi klubai.

Pirmajame pusfinalio mače susigrūmė „Liverpool” su „Roma”. Lyg ant sparnų žaidę „raudonieji” įsūdė svečiams penkis įvarčius, tačiau rungtynių pabaigoje praleido du ir dėl finalo dar negali būti visiškai garantuoti.

Nuo pat rungtynių pradžios Jurgeno Kloppo kariauna spaudė varžovus. Svečiai iš Italijos turėjo rimtų problemų gynyboje, tačiau per pirmąjį pusvalandį atsilaikė.

„Anfield” stadionas į euforiją pateko 36-ąją minutę, kai Mohamedas Salah tikru šedevru išvedė šeimininkus į priekį  - egiptietis pelnė įvartį atlikdamas smūgį į patį vartų kampą.

„Liverpool” pajuto kraujo skonį ir dar intensyviau spaudė varžovus. Kėlinio pabaigoje „Roma” ekipai buvo suduotas dar vienas skaudus smūgis - tas pats M. Salah pabėgo nuo varžovų ir antrą kartą pasiuntė kamuolį į varžovų vartus.

Antrasis kėlinys „romėnams” taip pat nežadėjo nieko gero - 56-ąją minutę jie buvo pasiųsti į nokdauną, kai po M. Salah perdavimo savo įvartį pasiekė Sadio Mane.

Visišką varžovų triuškinimą užbaigė Roberto Firmino - brazilas per devynias minutes pasiekė du įvarčius ir rezultatas tapo jau nebepadorus.

Tačiau po penkių įvarčių savo aukštą tempą išjungę šeimininkai sulaukė ir „Roma” atsako - 81-ąją minutę atsilikimą sumažino Edinas Džeko, o po keturių minučių nuo 11 metrų žymos pasižymėjo Diego Perotti.

Šie du įvarčiai leido „Roma” komandai išlaikyti šiokias tokias viltis prieš atsakomąją dvikovą. Jie panaikinti trijų įvarčių deficitą sugebėjo ir ketvirtfinalyje prieš „Barca”.

Rezultatas:

„Liverpool” 5 - 2 „Roma”
36' [1 - 0] M. Salah
45' [2 - 0] M. Salah
56' [3 - 0] S. Mane
61' [4 - 0] R. Firmino
69' [5 - 0] R. Firmino
81' [5 - 1] E. Dzeko
85' [5 - 2] D. Perotti (11 m. baudinys)

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="cs" dir="ltr"> Salah 36<br> Salah 45+1<br> Mané 56<br> Firmino 61 <br> Firmino 69<br> Džeko 81<br> Perotti 85pen<br><br>What. A. Game! <a href="https://twitter.com/hashtag/UCL?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#UCL</a> <a href="https://t.co/rkWB0HlKDY">pic.twitter.com/rkWB0HlKDY</a></p>&mdash; UEFA Champions League (@ChampionsLeague) <a href="https://twitter.com/ChampionsLeague/status/988884304569696256?ref_src=twsrc%5Etfw">April 24, 2018</a></blockquote><script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>