"Palanga" išsaugojo vietą A lygoje

Šeštadienį Gargžduose vyko antrosios pereinamosios rungtynės dėl teisės žaisti kitų metų Lietuvos A lygos sezone.

„Palangos“ klubas baigė pradėtą darbą ir rezultatu 2:0 (bendras rez. 5:0) įveikė Alytaus „Dainavos“ komandą bei išsaugojo vietą A lygoje.

Septintą vietą A lygoje šiais metais užėmę palangiškiai į atsakomąsias rungtynes žengė turėdami trijų įvarčių pranašumą.

Valdo Trakio auklėtiniai kontroliavo situaciją, bet svečiai iš Dzūkijos bandė užklupti varžovus netikėtai. Ketvirtą minutę baudos aikštelėje Paulius Golubickas turėjo progą įmušti, bet smūgiavo virš vartų. Vėliau Linas Savastas pabandė laimę šūviu iš toli.

„Palanga“ taip pat atsakė pavojingais išpuoliais, o 14 minutę puikios progos neišnaudojo Godspoweris Anefiokas, kuris sulaukė idealaus perdavimo priešais vartus, bet nepataikė į kamuolį.

Nors pirmajame kėlinyje įvarčių nebuvo pasiekta, po pertraukos „Palanga“ įrodė savo pranašumą. 49 minutę „Dainavos“ vartininkui nepavyko sugraibyti kamuolio po G. Anefioko perdavimo į baudos aikštelę, o šia klaida pasinaudojo šalia buvęs Gvidas Juška, pasiuntęs kamuolį į tuščius vartus.

70 minutę Palangos klubas pelnė antrąjį įvartį. Nors M. Matijoška atrėmė stiprų Tomo Dombrauskio smūgį, laiku ir vietoje atsidūręs Simonas Urbys įmušė kamuolį į kairįjį vartų kampą.

Susitikimas baigėsi „Palangos“ pergale 2:0, o bendru rezultatu Pajūrio ekipa triumfavo 5:0.

Rungtynių statistika:

„Palanga“ – Alytaus „Dainava“ 2:0 (0:0)
Gargždų stadionas, 400 žiūrovų. Teisėjas – Manfredas Lukjančukas
Įvarčiai: 49 min. G. Juška (1:0), 70 min. S. Urbys (2:0)
Geltonos kortelės: 27 min. L. Omeruo („Palanga“), 37 min. G. Aniefiok („Palanga“), 41 min. M. Vasiliauskas („Dainava“), 60 min. A. Idowu („Palanga“), 87 min. V. Furdui („Palanga“)

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...