"Panevėžį" papildė nauji žaidėjai

Dar vienas naujokas šiame sezone atstovaus reprezentacinei Panevėžio miesto komandai. FK „Panevėžys“ pasirašė sutartį su 27 metų kairiojo krašto gynėju Hugo Figueiredo Pereira.

„Šioje pozicijoje mes buvome įpratę matyti rungtyniaujantį Andrejų Karvackį, bet šis žaidėjas praėjusio sezono pabaigoje, deja, patyrė sunkią traumą. Manau, kad Figueiredo susitvarkys su savo funkcijomis ir bus naudingas komandai. Futbolininkas gerai žaidžia tiek kaire, tiek dešine koja, yra greitas, techniškas, puikiai matantis aikštę“, – taip komandos naujoką apibūdino FK „Panevėžys“ vyriausiasis treneris Aleksandras Kurtijanas.

Dvigubą – Brazilijos ir Portugalijos pilietybę turintis futbolininkas jau spėjo sužaisti dvejas draugiškas rungtynes „Panevėžio“ ekipos sudėtyje prieš „Valmierą“ ir „Wigry“.

Iki atvykstant į Lietuvą, Figueiredo visą laiką rungtyniavo Brazilijoje, kur atstovavo įvairioms komandoms. Į „Panevėžio“ komandą gynėjas atvyko iš Brazilijos „Serie D“ lygoje runtyniaujančio „Palmas“ klubo.


FK „Panevėžys“ pasipildė dar vienu nauju žaidėju. Šiame sezone Aukštaitijos miesto ekipoje rungtyniaus puolėjas Ignas Kružikas. Su 21 metų puolėju pasirašyta sutartis iki sezono pabaigos.

I. Kružikas dalyvavo „Panevėžio“ peržiūroje ir komandos treneriams bei vadovams paliko gerą įspūdį. 194 cm ūgio puolėjas puikiai pasirodė abejose draugiškose rungtynėse. I. Kružikas įmušė po įvartį į „Valmieros“ ir „Wigry“ komandų vartus.

Futbolo treniruotes I. Kružikas pradėjo lankyti savo gimtosiose Širvintose, o sulaukęs trylikos metų jau treniravosi Vilniaus futbolo mokykloje. „Panevėžio“ naujokas Lietuvos I lygos pirmenybėse rungtyniavo sostinės „Žalgirio B“, „Riterių B“ ir „Vilniaus“ komandose. Be to, I. Kružikas buvo kviečiamas į Lietuvos U-21 rinktinę.

„Panevėžyje man viskas patinka. Esu vienas jauniausių komandos žaidėjų ir puikiai sutariu su vyresniais ekipos draugais. Jie negaili patarimų ir visapusiškai mane palaiko. Treniruočių metu labai sunkiai dirbame ir atsakingai ruošiamės artėjančiam sezonui. Manau, kad šiame A lygos sezone būsime pajėgūs kovoti dėl aukštų vietų“, – kalbėjo „Panevėžio“ naujokas.

I. Kružikas „Panevėžio“ komandoje rungtyniaus 14-uoju numeriu pažymėtais marškinėliais.