„Panevėžyje“ rungtyniaus buvęs „Trakų“ gynėjas

Nuo pirmadienio aktyviai artėjančiam Lietuvos A lygos čempionatui ruošiasi FK „Panevėžys“.

Treniruotėse darbuojasi ir keletas naujokų. Vienas iš jų – baltarusis Pavelas Krukas jau gerai pažįstamas mūsų šalies futbolo aistruoliams. Šis futbolininkas neseniai su FK „Panevėžys“ pasirašė sutartį šiam sezonui.

Vidurio gynėjo pozicijoje rungtyniaujantis futbolininkas du sezonus (2016 ir 2017 metais) atstovavo šalies čempionato prizininkei „Trakų“ ekipai. Praėjusiame sezone P. Krukas žaidė Baltarusijos I lygoje rungtyniaujančioje „Belshina“ komandoje. Po metų pertraukos 26-erių gynėjas vėl rungtyniaus stipriausioje mūsų šalies lygoje.

P. Krukas anksčiau buvo kviečiamas į įvairaus amžiaus Baltarusijos jaunimo rinktines. Gynėjas rungtyniavo U-17, U-19 ir U-21 Baltarusijos rinktinėse ir atstovaudamas joms sužaidė kelias dešimtis rungtynių. Keletą sezonų P. Krukas žaidė garsiame Minsko „Dinamo“ klube, be to, rungtyniavo „Beryoza“, „Zhitkovichi“, Minsko „Dinamo-2“ komandose.

Pasibaigus treniruotei, P. Krukas atsakė į jam pateiktus klausimus.

– Kas padėjo apsispręsti rungtyniauti Panevėžyje?

– Pats domiuosi Lietuvos futbolo aktualijomis, o apie FK „Panevėžys“ daug papasakojo praėjusiame sezone čia rungtyniavęs mano geras pažįstamas Ilja Cyvilka. Iš jo lūpų išgirdau daug teigiamų atsiliepimų apie komandos vadovus, trenerius, žaidėjus ir visą klubo struktūrą. Žinau, kad klubas turi ilgalaikę ateities viziją, o jo darbuotojai – tikri savo srities profesionalai.

– Kokie prisiminimai iš dviejų sezonų, praleistų „Trakų“ klube?

– Žaidžiau stiprioje komandoje su pajėgiais varžovais. Deja, pirmame sezone patyriau kryžminių kelio raiščių traumą, dėl to keletą mėnesių negalėjau rungtyniauti. Atstovaudamas „Trakams“ iš arčiau susipažinau su lietuvišku futbolu, nes iki tol žaidžiau tik savo gimtojoje Baltarusijoje.

– Ar „Panevėžio“ komandoje yra žaidėjų, su kuriais teko rungtyniauti kartu?

– Tokių žaidėjų nėra, bet yra keletas futbolininkų, prieš kuriuos teko žaisti, kai atstovavau „Trakams“.

– Ar yra tekę rungtyniauti ne tik vidurio gynėjo, bet ir kitose pozicijose?

– Teko žaisti dešiniajame gynybos krašte, taip pat atraminiu saugu. Tačiau taip būdavo dėl to, kad kažkas negalėdavo žaisti tose pozicijose. Didžiąją karjeros dalį praleidau rungtyniaudamas vidurio gynėju.

– Kaip atrodytų stipriausios Lietuvos komandos Baltarusijos čempionate?

– Manau, kad pirmos keturios Lietuvos A lygos komandos Baltarusijos aukščiausioje lygoje atrodytų labai neblogai. Čempionate prizinės vietos greičiausiai nė vienai ekipai užimti nepavyktų, bet netoli prizininkų Lietuvos komandos galėtų būti. Pirmoji Baltarusijos lyga akivaizdžiai nusileidžia Lietuvos A lygai.