"Panevėžys" triumfavo pirmoje Lietuvos futbolo lygoje

Šiandien labai svarbias LFF I lygos rungtynes išvykoje su Kėdainių „Nevėžiu“ žaidė „Panevėžio“ futbolininkai. Panevėžiečiai laimėjo šias rungtynes rezultatu 2:1 (0:0).

Pirmajame kėlinyje vyko lygi kova ir nė viena iš komandų nenorėjo smarkiau rizikuoti. Iki pertraukos nepaisant teritorinės panevėžiečių persvaros itin pavojingų momentų nepavyko sukurti nei šeimininkams, nei svečiams.

Antrajame kėlinyje audringai savo žiūrovų palaikomi panevėžiečiai perėmė iniciatyvą. Jau 63-ąją mačo minutę galėjo kristi į „Nevėžio“ vartus. D. Kingas pavojingai ir stipriai smūgiavo iš toli, o šeimininkų vartininkas tiesiai prieš save atrėmė kamuolį. Atskubėjusiam T. Salamanavičiui nepavyko iš arti nukreipti kamuolio į „Nevėžio“ komandos vartus.

Netrukus krito pirmasis mačo įvartis. 70-ąją susitikimo minutę įspūdingu tolimu smūgiu „Nevėžio“ vartininką nuginklavo A. Karvackis. Keli šimtai panevėžiečių, atvykusių palaikyti savo komandos, šėlo iš džiaugsmo.

88-ąją minutę šeimininkai iš arti smūgiu galva išlygino rezultatą. Prabėgus mažiau nei minutei, „Panevėžio“ futbolininkai vėl išsiveržė į priekį. Tiksliu smūgiu pasižymėjo A. Karvackis

Svečiai išlaikė persvarą iki pat finalinio arbitro švilpuko ir tapo LFF I lygos čempionais. FK „Panevėžys“ iškovojo kelialapį į Lietuvos A lygos pirmenybes.

Panevėžiečiai šį susitikimą žaidė tokios sudėties: M. Suvaizdis, T. Kačerauskas, M. Fridrikas, V. Gašpuitis, A. Karvackis, Ž. Banys (90′ E. Fiodorovas), J. Skinderis, T. Salamanavičius, P. Janušauskas (88′ R. Lazdinauskas), E. Tamulevičius (77′ M. Dūda), D. Kingas.

fk-panevezys.lt info