Paplūdimio taurės varžybos - su ypatingu atspalviu

Šeštadienį Vilniaus „Smėlio“ arenoje vyks 2019 m. Lietuvos paplūdimio futbolo „Stiklita“ taurės turnyras, kuriame dalyvaus ir garsių Europos šalių rinktinėse žaidę futbolininkai.

Turnyre dalyvaus praėjusiais metais turnyre triumfavusi Vilniaus „Rings-Avelita“ komanda, Mažeikių „Olimpo“ sporto centro, Prienų KKSC, Vilniaus „Audros“, Panevėžio „Baltijos“ ir Kauno „Inkaro“ klubai.

Prieš 11 valandą prasidėsiančias varžybas bus pristatytas naujasis Lietuvos paplūdimio futbolo rinktinės treneris.

Šešios komandos bus suskirstytos į dvi grupes. Komandos tarpusavyje sužais po vienerias rungtynes, vėliau bus žaidžiami pusfinaliai ir rungtynės dėl pirmos ir trečių vietų. Tarp šių rungtynių įsiterps į moterų komandų MFA „Žalgiris“ ir „JL Stars“ draugiškos rungtynės.

„Neabejotinai, tai bus puikus tramplinas 2019 metų paplūdimio futbolo sezonui Lietuvoje. Visų pirma, pristatysime naująjį nacionalinės rinktinės trenerį. Džiugu, kad varžybose dalyvaus net trys ilgą patirtį tarptautiniame paplūdimio futbole sukaupę žaidėjai, kurie savo žaidimu turėtų praturtinti turnyro mozaiką. Taip pat šventę papuoš moterų komandų rungtynės, ko ankščiau neturėjome ankščiau“, – sakė Lietuvos salės futbolo asocacijos direktorius Remigijus Daugėla.

Varžyboms papildomo atspalvio suteiks tai, jog jose dalyvaus trys pajėgiose Europos rinktinėse ir klubuose rungtyniavę patyrę žaidėjai – Oliveris Romrigas (Vokietija), Pablo Gonzalezas (Ispanija) ir Sahibas Mammadovas (Azerbaidžanas). Visi jie pastaraisiais metais migravo tarp įvairių Europos klubų, žaisdami kasmetiniuose paplūdimio futbolo turnyruose. „Stiklita“ paplūdimio taurės varžybose jie žais „Inkaro“ ekipoje.

O. Romrigas aštuonerius metus žaidė ir buvo Vokietijos paplūdimio futbolo rinktinės kapitonu, taip pat tapo Vokietijos futbolo čempionu su Diuseldorfo „Beach Royals“ komanda. S. Mammadovas nuo 2008 iki 2014 metų, su pertraukomis, rungtyniavo Azerbaidžano nacionalinėje komandoje, su kuria iškovojo trečią vietą Europos paplūdimio futbolo taurės turnyre. Veteranas šešis kartus tapo Azerbaidžano čempionu su „Neftci“ ir „Baku“ klubais, o taip pat tapo prestižinio „Euro Winners Cup“ paplūdimio futbolo turnyro nugalėtoju. P. Gonzalezas nuo 2013 metų rungtyniavo Ispanijos paplūdimio futbolo rinktinėje, su kuria reguliariai žaidė pasaulio futbolo čempionato atrankos varžybose. Atstovavo Lisabonos „Benfica“ (Portugalija), „Sambenedettese“ (Italija) ir „Levante“ (Ispanija) klubams.

„Stiklita“ paplūdimio futbolo čempionato tvarkaraštis:

10:30 turnyro atidarymas ir burtai
11:00 A Grupė 1 komanda - 2 komanda
11:45 B Grupė 1 komanda - 2 komanda
12:30 A Grupė 2 komanda - 3 komanda
13:15 B Grupė 2 komanda - 3 komanda
14:00 A Grupė 1 komanda - 3 komanda
14:45 B Grupė 1 komanda - 3 komanda
16:00 A Grupės 1 vieta - B grupės 2 vieta
16:45 B Grupės 1 vieta - A grupės 2 vieta
17:45 MFA „Žalgirio“ ir „JL Starts“ moterų komandų rungtynės (1x12min)
18:00 Rungtynės dėl 3 vietos
19:00 Finalas