Penki iš penkių: "Liverpool" nugalėjo antrą kartą iš eilės suklupusį "Tottenham"

Šeštadienį Anglijos "Premier" lygoje prasidėjo 5-asis pirmenybių turas.

"Wembley" stadione įvyko tikras futbolo desertas - Londono "Tottenham" priėmė "Liverpool". Atakoje strigęs "Tottenham" patyrė jau antrąjį pralaimėjimą iš eilės - be klaidų žygiuojantys Jurgeno Kloppo auklėtiniai šventė pergalę rezultatu 2:1.

Rungtynių pradžioje "raudonieji" buvo aktyvūs ir jau 2-ąją minutę kamuolys buvo atsidūręs Vormo vartų tinkle. Roberto Firmino nukreipė kamuolį į varžovų vartus, tačiau Sadio Mane, kuris dalyvavo šioje atakoje, buvo sušvilpta nuošalė.

Vėliau po "Liverpool" šturmo "Tottenham" nusiramino ir pradėjo kontroliuoti kamuolį. Šeimininkų gretose aktyvūs buvo Christianas Eriksenas ir Lucas Moura, tačiau pačiame atakos smaigalyje "Spurs" nerado jokių vaistų prieš "Liverpool" gynybą.

39-ąją minutę rungtynėse buvo įmuštas pirmasis įvartis - po standartinės situacijos, kurios metu kilo didžiulė sumaištis baudos aikštelėje, Georginio Wijnaldumas smūgiu galva išvedė svečius į priekį. Vormas išmušė į vartus skriejusį kamuolį, tačiau jis jau buvo kirtęs liniją.

Antrajame kėlinyje "Tottenham" buvo nusiteikęs atsitiesti, tačiau viltys pakovoti dėl pergalės žlugo 54-ją minutę. Puikiai savo kraštu spurtavęs Sadio Mane atliko aštrų perdavimą į baudos aikštelę, Janas Vertonghenas bandydamas išmušti kamuolį pataikė į virpstą, o nuo jo kamuolys nuriedėjo tiesiai Roberto Firmino prie kojų ir šis paprastu smūgiu padidino pranašumą iki dviejų įvarčių.

Per likusį laiką progų turėjo tiek vieni, tie kiti. Itin arti įvarčio buvo Lucas Moura, tačau jo puikus prasiveržimas nesibaigė tiksliu smūgiu - kamuolys pataikė į vartų konstrukciją.

Pridėto laiką minutę trumpam viltis užsikabinti dėl taško buvo sugrąžinęs Erikas Lamela, tačiau argentiniečio įvarčio nepakako - "Liverpool" triumfavo rezultatu 2:1

"Raudoniesiems" tai buvo penktoji pergalė iš tiek pat galimų. Savo ruožtu "Tottenham" suklupo antrą kartą iš eilės ir jau yra praradęs šešis taškus.

Rezultatas:

"Tottenham" 1 - 2 "Liverpool"
39' [0 - 1] G. Wijnaldum
54' [0 - 2] R. Firmino
90+3' [1 - 2] E. Lamela

Turnyrinė lentelė:


Startinės sudėtys:

"Tottenham": Vorm, Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose, Dier, Dembele, Winks, Eriksen, Moura, Kane.

"Liverpool": Alisson, Alexander-Arnold, Gomez, Van Dijk, Robertson, Wijnaldum, Milner, Keita, Mane, Salah, Firmino.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...