„Pietų-IV“ narys apie „Žalgirio“ palaikymą: „Tai gyvenimo būdas“

„Pietų-IV“ yra seniausia organizuotą ir aktyvų komandos palaikymą propaguojanti bendruomenė Baltijos šalyse. „Pietų-IV“ narys Ovidijus Požėla atskleidė, ką jam reiškia „Žalgiris“ ir kodėl jis didžiuojasi būdamas šios fanų bendruomenės dalimi.

„Nuo pat mažų dienų augau su „Žalgiriu“. Tėtis mane vesdavosi į komandos rungtynes, vėliau pradėjau lankyti treniruotes, o žaidžiant „Žalgiriui“ padavinėjau kamuolius. Visada su didele nuostaba žiūrėdavau į „Pietų-IV“. Buvo labai smagu matyti, kad mano miesto komanda turi tokį palaikymą, kurio neturi kiti šalies klubai“, - pasakojo ne vienerius metus mylimą klubą palaikantis Ovidijus.

„Prie šios fanų bendruomenės norėjau prisijungti nuo mažens, tačiau tam subrendau būdamas 15-16 metų. Paprastas žiūrovas ateina į rungtynes, daugiau mažiau palaiko komandą 90 minučių ir tuo viskas baigiasi. „Pietų-IV“ tai visai kas kita. Tai nėra tik palaikymas, tai – gyvenimo būdas. Tai yra bendruomenė, draugai, išvykos Lietuvoje ir Europoje. 90 minučių futbolo yra tik dalis viso to“, - apie savo pasirinkimą palaikyti Vilniaus „Žalgirį“ kartu su aktyviausiais komandos gerbėjais kalbėjo O. Požėla.

Daugiau nei tris dešimtmečius Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai gali didžiuotis turintys įspūdingą „Pietų-IV“ palaikymą. Jeigu ne „Pietų-IV“, vargu ar „Žalgiris“ vis dar egzistuotų. Būtent fanai padėjo klubui išgyventi prieš dešimtmetį ištikusią krizę.

„Tikras „Žalgirio“ fanas visada bus kartu su komanda ir ją palaikys nepaisant rezultatų. Ar gerai, ar blogai, mes privalome būti kartu. Šį sezoną tikimės susigrąžinti A lygos čempionų titulą, iškovoti LFF taurę ir sėkmingai pasirodyti UEFA Europos lygos turnyre“, - tikino jis.   

„Pietų IV“ – ne tik dainos, vėliavos ar choreografijos stadione, bet ir savitarpio pagalba, bendruomeniškumo jausmas. Tai visiems atvira bendruomenė kviečianti prisijungti kiekvieną. „Pietų IV“ neturi griežtos narių registracijos. Į ją priimamas bet kas, kam patinka Vilniaus „Žalgiris“ ir grupės propaguojamas komandos palaikymo būdas.