Pinigų iš rusų negaunantis F.Capello: aš niekada nepasiduosiu

Rusijos rinktinės treneris Fabio Capello ir jam nemokamas atlyginimas - neišsemiama tema rusų futbolo visuomenei. Diskusijos šalyje įsisuko nauju greičiu, kai 68 metų futbolo specialistas iš Italijos žiniasklaidai atsiuntė laišką (rusų kalba), kuriam raštu išdėstė, ką mano apie apie atsistatydinimą, negaunamą atlyginimą ir Rusijos futbolo ateitį.

Priešiškumo trenerio atžvilgiu neslepianti Rusijos žiniasklaida šį laišką pavadino „dekabristinėmis tezėmis“.

Pateikiam įdomiausias Rusijos rinktinės trenerio laiško ištraukas:

„Aš pats niekada nekėliau klausimo dėl šešis mėnesius vėluojančio atlyginimo. Rusijos rinktinės treneriu tapau, nes tikėjau šio projekto ateitimi ir iškeltų tikslų įgyvendinimu. Šiuo metu aš dar stipriau nei anksčiau tikiu galutine sėkme, nes geriau ir artimiau susipažinau su rusų kultūra ir šios šalies futbolu.

Į Rusiją vykau ne dėl solidaus kontrakto. Kai jį pasirašiau su federacija, turėjau ir kitų labai patrauklių pasiūlymų.

Tačiau noriu pabrėžti, kad dirbti tiek laiko negaunat atlyginimo yra nenormalu.

Ką tik iš užsienio grįžau į Rusiją ir turiu pasakyti, kad nuolat sulaukdavau vieno ir to paties klausimo: „Kas vyksta? Kodėl tau nemoka pinigų“?

Žinoma, tai neprisideda prie futbolo įvaizdžio gerinimo visame pasaulyje, turint galvoje ir įtempta geopolitinę situaciją.

Girdėjau, kaip kažkas sako: „Capello netiki Rusijos futbolo ateitimi“.

Aš to niekada nesakiau!!! Aš sakiau, kad Rusijos futbolas turi augti, kad taptų dar labiau konkurencingesnis Europos ir pasaulio čempionatuose.

[...]

Kodėl aš nepasitraukiau po pasaulio futbolo čempionato Brazilijoje?

Nes atsistatydinimas tuo metu būtų reiškęs, kad aš pasiduotų ir priimu pralaimėjimą.

Aš niekada nepasiduosiu. Kaip treneris esu pasiekęs daugiau pergalių. Didžiausias pasitenkinimas gaunu tada, kai po neigiamo rezultato nepasiduodi, kovoji su dar didesne energija, kad rezultatas būtų dar geresnis. Tą aš ir ruošiuosi daryti.“

lrytas.lt