Pirmasis Futsal pusfinalis: 13 įvarčių trileris ir „Pramogos - SC“ pergalė Jonavoje

Sekmadienį vakare Lietuvos Futsal A lygoje prasidėjo atkrintamųjų etapas ir buvo sužaistas pirmasis pusfinalis, kuriame susirėmė Jonavos „Vikingai“ ir Gargždų „Pramogos - SC“ klubai. Svečiai iš Gargždų į rungtynes atvyko turėdami tik 4 atsarginius žaidėjus, tačiau sugebėjo pirmąjį pusfinalio mačą laimėti rezultatu 7:6.

Pirmasis pusfinalis prasidėjo be didesnės žvalgybos ir jau nuo pirmų sekundžių abi ekipos stengėsi mušti įvarčius. Pirmą realų šansą įmušti turėjo „Vikingų“ žaidžiantysis treneris Jurijus Jeremejevas, tačiau jo galingas smūgis sudrebino vartų konstrukcijas.

Po kelių akimirkų J. Jeremejevas turėjo dar vieną šansą, o tada prasidėjo fantastiška „Pramogos - SC“ komandos atkarpa.
5 rungtynių minutę svečiams pavyko išsiveržti į priekį, kuomet pirmas prie atšokusio kamuolio suskubo ir pasižymėjo Andrius Marcinkevičius.

Nepraėjus net minutei svečiai įmušė ir antrą įvartį. „Vikingai“ suklydo gynyboje, o greitas svečių išpuolis pasibaigė Tomo Tamošausko smūgiu į tuščius vartus.

Po keturių minučių „Pramogos - SC“ dar kartą pasižymėjo. Svečiai ir vėl išnaudojo varžovų klaidą, o įvartį pelnė Darius Zubauskas.
To svečiams neužteko ir 11 minutę jie pirmavo 4:0. Andrius Butkus gražiai kyštelėjo koją ir nukreipė kamuolį į vartus.

Susikrovę keturių įvarčių persvarą, „Pramogos - SC“ žaidėjai susitelkė į gynybą. Tai leido „Vikingams“ sukurti kelias progas, bet „Pramogos - SC“ vartininkas Tadas Norbutas tuos smūgius atrėmė.

„Vikingams“ rezultatą sušvelninti pavyko 18 minutę. Šis jų įvartis buvo panašus į pirmąjį varžovų įvartį – pirmasis smūgis buvo atremtas, bet kamuolys atšoko Pauliui Osauskui ir šis nuginklavo svečių vartininką. Daugiau įvarčių pirmajame kėlinyje nebuvo.

Antrasis kėlinys prasidėjo fantastišku „Vikingų“ spaudimu ir aikštės šeimininkai vos per penkias minutes sugebėjo išlyginti rezultatą.

Pirmąją antrojo kėlinio minutę pasižymėjo Benas Spietinis, po trijų minučių tai gražiu smūgiu padarė Laurynas Stonkus, o dar po minutės kamuolys „Pramogos - SC“ vartuose atsidūrė po rikošeto, kuomet kamuolį į savus vartus nukreipė Andrius Butkus.
Gan greitai svečiai ir vėl galėjo išsiveržti į priekį, bet Valdas Pocevičius savuoju šansu nepasinaudojo. Kiek vėliau prie „Vikingų“ vartų kilo dar vienas gaisras, tačiau šeimininkai jį užgesino, o patys atsakė B. Spietinio smūgiu, bet jis tikslo nepasiekė.

Sužaidus kiek daugiau nei pusę kėlinio, „Pramogos - SC“ turėjo jau 5 pražangas, o tai reiškė, kad svečiams reikėjo žaisti kiek švelniau. Galbūt tai juos išmušė iš vėžių, kuomet „Vikingai“ pelnė penktąjį įvartį ir pirmą kartą šiose rungtynėse išsiveržė į priekį. 31 minutę „Pramogos - SC“ nesusikalbėjo gynyboje, neišmušė kamuolio nuo savų vartų, o tuo pasinaudojo Eisvinas Utyra ir pasiuntė kamuolį į tuščius vartus.

Praėjus minutei „Pramogos - SC“ prasižengė šeštą kartą, todėl į jų vartus buvo paskirtas 10 metrų baudinys. Jo realizuoti stojo Benas Spietinis, kuris smūgiavo tiksliai ir padvigubino savo komandos persvarą.

Dar po minutės į svečių vartus buvo paskirtas antrasis 10 metrų baudinys. Šįkart prie kamuolio stojo E. Utyra, tačiau jo smūgį T. Norbutas atlaikė ir rezultatas nepakito.

Po šio epizodo savo progų jau turėjo „Pramogos - SC“ ekipa. Jie pradėjo spausti varžovus, o jų smūgiai kėlė nemažai pavojų „Vikingų“ ekipos vartams. Ypač gerą šansą turėjo Mantas Perepliotovas, bet jis pataikė į virpstą.

34 minutę Gargždai pagaliau pelnė pirmąjį įvartį antrajame kėlinyje. „Pramogos - SC“ kapitonas T. Tamošauskas smūgiavo į vartus ir po nedidelio rikošeto kamuolys atsidūrė vartuose.

Po keturių minučių svečiams pavyko išlyginti rezultatą. Graži jų ataka pasibaigė Dariaus Zubausko tiksliu smūgiu.

Tą pačią 38 minutę „Pramogos - SC“ pelnė septintąjį įvartį ir išsiveržė į priekį. T. Tamošauskas kovojo iki galo ir, jau gulėdamas ant žemės, nukreipė kamuolį už vartų linijos.

Per paskutines kelias minutes „Vikingai“ dar bandė įmušti bent įvartį ir sužaisti lygiosiomis, tačiau to laiko neužteko ir įspūdingas pirmasis pusfinalis pasibaigė „Pramogos - SC“ pergale.

Atsakomasis pusfinalio mačas Gargžduose bus sužaistas po savaitės, kovo 17 dieną. Būtent tada ir paaiškės, kuri iš šių komandų žengs į finalą, o kol kas Gargždų ekipa savo sąskaitoje turi 3 taškus ir atsakomosiose rungtynėse jiems užteks lygiųjų.

Rezultatas:

„Vikingai“ 6 : 7 „Pramogos - SC“
5’ [0 : 1] Andrius Marcinkevičius
5’ [0 : 2] Tomas Tamošauskas
9’ [0 : 3] Darius Zubauskas
11’ [0 : 4] Andrius Butkus
18’ [1 : 4] Paulius Osauskas
21’ [2 : 4] Benas Spietinis
24’ [3 : 4] Laurynas Stonkus
25’ [4 : 4] Andrius Butkus (į savus vartus)
31’ [5 : 4] Eisvinas Utyra
32’ [6 : 4] Benas Spietinis (iš 10 m. b.)
33’ Eisvinas Utyra (neįmušė 10 m. b.)
34’ [6 : 5] Benas Spietinis (į savus vartus)
38’ [6 : 6] Darius Zubauskas
38’ [6 : 7] Tomas Tamošauskas