Pirmoje "Sūduvos" ir "Ferencvaros" dvikovoje – nulinės lygiosios

Ketvirtadienį Marijampolėje startavo lemiamas UEFA Europos lygos atrankos etapas, kuris Lietuvos čempionus suvedė su daugkartiniais Vengrijos pirmenybių nugalėtojais.

Pilnutėliame stadione savo sirgalių palaikoma Marijampolės "Sūduva" priėmė Budapešto "Ferencvaros" futbolininkus. Po įnirtingos 90 minučių kovos komandos išsiskyrė be įvarčių – 0:0.

Rungtynes aktyviau pradėjo šeimininkai, kurie jau 2-ąją minutę turėjo neblogą galimybę pasiųsti kamuolį į varžovų vartus. Šanso neišnaudojusi "Sūduva" vėliau buvo priversta taikytis prie varžovų, kurie pradėjo dominuoti su kamuoliu.

Visgi 9-ąją minutę "Sūduvai" vėl pavyko susikurti realią galimybę pirmajam įvarčiui pasiekti, tačiau Ovidijaus Verbicko smūgis galva tikslo nepasiekė – kamuolys skriejo šalia virpsto.

Po gana intensyvių pirmųjų dešimties minučių varžovai iš Vengrijos perėmė kontrolę į savo rankas. Nepaisant kelių pavojingų smūgių, Ivanui Kardumui per pirmąjį pusvalandį stipriai padirbėti taip ir neprireikė.

Per likusį pirmojo kėlinio laiką abi komandos nieko rimčiau ir nenuveikė. Savo žaidimo sąlygas primetė "Ferencvaros" ekipa, tačiau "Sūduva" susitvarkė gynyboje ir dar pačioje kėlinio pabaigoje susikūrė pavojingą progą po standartinės situacijos.

Antrąjį kėlinį agresyviai pradėjo svečiai iš Vengrijos. Jau 48-ąją minutę I. Kardumui teko atremti pavojingą varžovo smūgį, po kurio prie Lietuvos čempionų vartų buvo keliamas kampinis.

Kiek vėliau "Sūduva" įsidrąsino ir daugiau laiko pradėjo žaisti su kamuoliu. Andro Švrljuga ne kartą atliko pavojingas standartines situacijas, tačiau iki pirmojo įvarčio dar trūko tikslumo.

76-ąją minutę prie I. Kardumo vartų kilo rimtas pavojus, tačiau vartininkas reagavo į itin pavojingų varžovų smūgį iš kairiojo krašto. Po kelių minučių tas pats Tokmacas Nguenas atliko dar vieną pavojingą smūgį, tačiau ir vėl marijampoliečius gelbėjo Kardumas.

Likęs rungtynių laikas bėgo gana lėtai, nes prie "Sūduvos" vartų buvo kuriamas vis didesnis pavojus. Visgi marijampoliečiai atlaikė paskutinę varžovų bangą ir pasiekė gana teigiamą rezultatą.

Atsakomosios rungtynės, kuriose spręsis istorinio bilieto į grupių etapą likimas, įvyks kitą ketvirtadienį Budapešte.

Rezultatas:

"Sūduva" 0 - 0 "Ferencvaros"


Startinės sudėtys:

"Sūduva": Kardumas; Švrljuga, Kerla, A. Jankauskas, Hladik, Živanovič; Matulevičius, Verbickas, Renan; Tadič, Topčagič.

Suolas: Plukas, Blauensteiner, Gotal, E. Jankauskas, Leimonas, Stebrys, Vėževičius.

"Ferencvaros": Dibusz; Lovrencsics, Blazič, Dvali, Heister; Siger, Kharatin; Nguen, Skvarka, Zubkov; Boli.

Suolas: Grof; Bole, Botka, Frimpong, Ihnatenko, Priskin, Varga.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...