Pirmos rungtynės be kapitono: "Fiorentina" įveikė "Benevento", o mačas buvo sustabdytos pagerbti D. Astori (VIDEO)

„Serie A“ pirmenybėse į kovą stojo „Fiorentina“ ekipa, kuri pirmą kartą kovojo po komandos kapitono Davide Astori pasitraukimo anapilin. „Fiorentina“ po atkaklios kovos 1:0 (1:0) sugebėjo įveikti „Benevento“.

Rungtynės 13-ąją rungtynių minutę buvo sustabdytos, o visas stadionas, įskaitant žaidėjus bei teisėjus, pagerbė iš gyvųjų tarpo pasitraukusį D. Astori. Komandos kapitonas vilkėjo 13-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius, todėl ir buvo nuspręsta, kad futbolas bent akimirkai sustos šią minutę.

Stadione buvo galima matyti galybę plakatų skirtų kapitonui. Ant „Fiorentina“ komandos marškinėlių rankovių buvo parašyta „Ciao Davide“. O tribūnoje buvo aiškiai matomas futbolininko vardas – Davide.

O jau po pagerbimo, 15-ąją minutę „Fiorentina“ ekipa turėjo progą išsiveržti į priekį. Tiesa, Giovanni Simeone smūgį puikiai atrėmė varžovų vartininkas Christianas Puggioni.

Dar po kelių akimirkų tas pats G. Simeone turėjo puikią progą dar kartą pasižymėti, tačiau tada jo smūgis praskriejo pro dešinį virpstą.

Vis dėlto rezultatas ilgai toks pat nebuvo. 25-ają minutę Riccardo Saponara puikiai pakėlė kampinį, o Vitoras Hugo smūgiu galva galiausiai pralaužė varžovų vartininko ginamus vartus.

Būtent nuo to momento rungtynės aprimo. Nei „Fiorentina“, nei „Benevento“ nesugebėjo sukurti pavojingų progų ilgiau kaip valandą. Vis dėlto 89-ąją minutę „Benevento“ futbolininkas Massimo Coda galėjo išlyginti rezultatą, tačiau jo smūgis galva nebuvo labai tikslus.

Per pridėtą teisėjo laiką nė viena ekipa nieko pavojingo nebesukūrė. 

„Fiorentina“ 1:0 „Benevento“
25‘ [1-0] V. Hugo