P.Machinas išskyrė "Žalgirio" žaidėją, kuris galėtų rungtyniauti "La Liga" čempionate

Į Vilnių trečiadienį atvykusios „Sevilla“ komandos vyriausias treneris Pablo Machinas konferencijoje žiniasklaidai prieš UEFA Europos lygos trečiojo atrankos etapo dvikovą su FK „Žalgiriu“ pagarbiai atsiliepė apie būsimus varžovus.

„Varžovai pirmose rungtynėse pasirodė gerai. Nors ir sukūrėme nemažai progų, tačiau „Žalgiris“ taip pat galėjo pasižymėti. Noriu pasakyti, kad mes savo oponentus labai gerbiame. Tai komanda, kuri turi kovų UEFA turnyruose patirties. Be to, savo arenoje „Žalgiris“ turi dirbtinės aikštės privalumą, todėl tikimės sudėtingesnių rungtynių nei Sevilijoje. Apskritai, Europos turnyruose nebūna lengvų varžovų ir lengvų rungtynių, – kalbėjo P.Machinas – Dėl pirmųjų rungtynių rezultato spaudimo nejaučiame. Kol kas rezultatas yra mūsų naudai, o „Žalgiris“, norėdamas patekti į kitą varžybų etapą, pirmiausia turės įmušti bent du įvarčius.“
 
Pasak stratego, norint iškovoti pergalę „Sevilla“ klubui reikės pagerinti ne tik progų realizaciją: „Atlikome video peržiūrą ir žinome, ką reikia pakoreguoti. Tačiau mes daugiau dėmesio skyrėme gynybai, o ne puolimui. Turime neleisti varžovams susikurti šansų. Jei tai padarysime, įveiksime ir šį etapą.“
 
Sevilijos komanda po rungtynių su „Žalgiriu“ keliavo į Maroką žaisti Ispanijos Supertaurės rungtynių su „Barcelona“, o po išvykos į Vilnių savaitgalį jau pradės kovas Ispanijos čempionate. „Tikiuosi, kad toks įtemptas tvarkaraštis bus ir toliau, nes tai reiškia, kad tęsime kovą Europoje. Žinoma, kelionės išvargina žaidėjus, lieka mažiau laiko treniruotis, tačiau rungtyniavimo Europoje patirtis atneša motyvaciją žaidėjams. Šis klubas yra įpratęs prie tokio ritmo“ , – teigė P. Machinas.
 
Nemažai kalbų ir klausimų prieš šias rungtynes buvo apie LFF stadiono dirbtinės dangos aikštę. „Sevilla“ strategas pripažino, kad tokia veja jo komandai neįprasta, tačiau to nesureikšmino. „Nesame pripratę prie tokios aikštės ir tikėjausi kiek kitokios dirbtinės dangos rūšies, tačiau neturėtume apie tai daug galvoti ar tai laikyti pasiteisinimu. UEFA leidžia klubams žaisti tokiomis sąlygomis, todėl negalime kažko keisti. Nereikėtų susikoncentruoti į šį klausimą, o tiesiog eiti į aikštę ir demonstruoti geriausią savo žaidimą“, – sakė treneris.
 
P. Machinas sulaukė klausimų ir apie „Žalgirio“ komandos pajėgumą Ispanijos pirmenybių kontekste bei išsakė nuomonę apie atskirus žalgiriečius. „Manau, kad Ispanijos aukščiausioje lygoje tikrai neprapultų „Žalgirio“ vartininkas, kuris pirmose rungtynėse Sevilijoje atrodė labai gerai. Kurioje Ispanijos lygoje žaistų „Žalgiris“? Lyginti sudėtinga, tai skirtingi futbolo stiliai. Tačiau „Žalgiris“ nėra silpna komanda. Galbūt ji galėtų varžytis Ispanijos antrajame divizione,“ – samprotavo daugkartinių Europos lygos nugalėtojų strategas.
 
„Sevilla“ ir „Žalgirio“ dvikova vyks ketvirtadienį nuo 20 val. LFF stadione.