Po ankstyvo įvarčio nepalūžęs "Real" susitvarkė su "Osasuna", "Sevilla" krito prieš "Celtą"

Madrido "Real" komanda sekmadienį vakare pratęsė pergalių seriją Ispanijos "La Liga" pirmenybėse.

Zinedine'o Zidane'o auklėtiniai atsitiesė po ketvirtadienį patirto fiasko Karaliaus taurėje ir įveikė Pamplonos "Osasuną". 23-ojo turo rungtynėse "baltieji" šventė pergalę 4:1.

Rugtynės svečiams iš Madrido prasidėjo ne itin sėkmingai – "Osasuna" visiškai dominavo aikštėje ir jau 14-ąją minutę pasiekė įvartį. Po standartinės situacijos svečius nubaudė Unai Garcia.

Šis įvartis tolimesnėje rungtynių eigoje "Real" ekipai davė teigiamos reikšmės – "baltieji" susigrąžino kamuolio kontrolę ir iškart pradėjo aštrinti atakas.

33-ąją minutę išlyginamąjį įvartį pasiekė Isco, o vos po penkių minučių smūgiu galva komandą į priekį išvedė Sergio Ramosas.

Antrajame kėlinyje "Osasuna" taip pat rodė ragus ir galėjo atstatyti lygybę, tačiau gynyboje atsilaikiusi "Real" ekipa 84-ąją minutę užtvirtino pergalę – po Karimo Benzema perdavimo trečią įvartį pasiekė Lucas Vazquezas. 

Pačioje susitikimo pabaigoje savo pavardę į statistinę grafą pavyko įrašyti ir vos kelias akimirkas aikštėje praleidusiam Luka Jovičiui.

"Real" futbolininkams tai buvo penktoji pergalė iš eilės. Jie bent laikinam nuo "Barcos" pabėgo iki šešių taškų.

Vėlesnėje dvikovoje netikėtą akibrokštą patyrė "Sevilla", kuri išvykoje išleido pergalę prieš Vigo "Celta". Andalūzai pirmavo iki pat 78-os minutės, kai pasižymėjo Iago Aspas. Pergalę per pridėtą laiką išplėšė Pione Sisto.

"Sevilla" po pralaimėjimo prarado vietą didžiajame ketverte.

Dar kitose rungtynėse baskų derbį laimėjo San Sebastiano "Real Sociedad" ekipa, o Barselonos "Espanyol" kovoje dėl išlikimo įveikė "Mallorcą".

Rezultatai:

"Osasuna" 1 - 4 "Real Madrid"
14' [1 - 0] U. Garcia
33' [1 - 1] Isco
38' [1 - 2] S. Ramos
84' [1 - 3] L. Vazquez
90+2' [1 - 4] L. Jovič

"Real Sociedad" 2 - 1 "Athletic Bilbao"
65' [1 - 0] Portu
71' [1 - 1] I. Williams
83' [2 - 1] A. Isak
89' I. Muniain ("Athletic") pašalintas iš aikšės

"Espanyol" 1 - 0 "Mallorca"
58' [1 - 0] R. De Tomas

"Celta" 2 - 1 "Sevilla"
23' [0 - 1] Y. En Nesyri
78' [1 - 1] I. Aspas
90+1' [2 - 1] P. Sisto