Po lygiųjų San Sebastiane – "Barcelona" atstovų kirtis teisėjų brigadai

"Barcelona" klubas šeštadienį iš San Sebastiano į Katalonijos sostinę grįžo ne pačiomis geriausiomis nuotaikomis.

Vakarykštėse rungtynėse "Barcelona" išsiskyrė lygiosiomis 2:2 su "Real Sociedad". "Barcai" toks klumptelėjimas gali skaudžiai kainuoti, nes dar šį vakarą prieš pat "El Clasico" į lyderio poziciją gali šoktelėti Madrido "Real" klubas.

Po rungtynių San Sebastiane "Barcelona" atstovai daugiausiai kalbėjo ne apie komandos pasirodymą, o apie teisėjų darbą.

Nemažai diskusijų sukėlė per pridėtą laiką įvykęs incidentas su Gerardu Pique, kai šis, susikibęs baudos aikštelėje su Diego Llorente, krito ant žemės ir reikalavo 11 m. baudinio. Pirmajame kėlinyje už panašų epizodą 11 m. baudinio sulaukė šeimininkų ekipa.

Į tokius reikalavimus neįsiklausė nei rungtynių arbitras, nei VAR komanda. Būtent po šio epizodo kilo aistros tiek Katalonijos žiniasklaidoje, tiek ir "Barcelona" stovykloje.

Teigiama, kad "Barcelona" prezidentas Josepas Bartomeu iškart po rungtynių kreipėsi į Ispanijos futbolo federacijos prezidentą Luisą Rubialesą, jog šis pasiaiškintų dėl teisėjų ir VAR darbo.

Itin aštriai apie epizodą atsiliepė vienas iš komandos kapitonų Sergio Busquetsas: "Prie VAR kontroversijos neišvengsi. "Real Sociedad" baudos aikštelėje vyko imtynės. Aš sugriebiau varžovą, tačiau mano 11 m. baudinys nebuvo toks akivaizdus, kaip Pique atveju.

Teisėjas turėjo į tai atsižvelgti ir pasikonsultuoti su VAR brigada. Būtent dėl tokių epizodų ir buvo įdiegta ši sistema. Sunku paaiškinti, kodėl jie taip pasielgė, nes mums nebuvo duotas joks paaiškinimas."

Panašios nuomonės laikėsi ir kitas komandos saugas – Frenkie de Jongas: "Jeigu skiri tokį 11 m. baudinį "Real Sociedad" komandai, vadinasi, turi ta padaryti ir kitoje aikštės pusėje (prieš Pique – red.)."

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...