"Porto" klubo gydytojas pranešė liūdnas prognozes dėl I. Casillaso karjeros

Futbolo visuomenę trečiadienį rimtai išgąsdinęs Ikeras Casillasas susidūrė su didžiausiu gyvenimo išbandymu.

Trečiadienį netikėtai buvo pranešta, kad 37-erių metų vartininkas "Porto" komandos treniruotės metu patyrė širdies smūgį. Ispanas nedelsiant buvo nugabentas į ligoninę, kur jam buvo suteikta visa reikiama pagalba.

Nuvykus į ligoninę, I. Casillasui buvo atlikta smulki širdies operacija. Jo būklė šiuo metu yra stabili ir joks pavojus gyvybei nebegresia.

Visgi dabar didžiausias klausimas yra tai, ar Ispanijos futbolo legenda dar galės kada nors išbėgti į aikštę. Nepaisant to, kad vartininkas jau yra įkopęs į ketvirtą dešimtį, jis neseniai su "Porto" klubu pasirašė naują dviejų metų kontraktą.

Kiek anksčiau I. Casillasas buvo suplanavęs karjerą baigti šiais metais, tačiau niekas net negalėjo įtarti, kad vartininkui atsisveikinti su futbolu gali tekti tokiu būdu.

Šias prognozes patvirtino I. Casillasą ir jo fizinę būklę puikiai žinantis "Porto" gydytojas Nelsonas Puga. Pasak jo, ispanas po širdies smūgio galės įprastai tęsti savo gyvenimą, tačiau nėra tikras dėl jo tolimesnės profesionalo karjeros.

"Viskas priklauso nuo to, kokio gydymo jam reikės", – teigė N. Puga. – Turės būti įvertinta jo būklė tiek poilsio, tiek ir aktyvaus užsiėmimo metu".

"Nusiraminus ir viską apmasčius daug kartų bus nuspręsta, ar jis gali tęsti karjerą ir ar apskritai pats dar to nori. Ikeras dabar jaučiasi gerai, jo būklė yra stabili. Jis neprarado savo humoro jausmo ir jaučiasi ramiai apsuptas savo šeimos narių.

Dabar jo laukia reabilitacija, kuri reikalaus ypatingos medicininės priežiūros", – pasakojo "Porto" gydytojas.

Vienu geriausių visų laikų vartininku vadinamas I. Casillasas per savo profesionalo karjerą, rungtyniaudamas tiek klubuose tiek rinktinėje, iš viso yra sužaidęs 1052 rungtynes.

Per savo karjerą I. Casilasas yra laimėjęs absoliučiai viską – Čempionų lygą, "La Liga", pasaulio ir Europos čempionatą bei daug kitų trofėjų.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...