Portugalams simpatijų neslepiantis G. Nausėda: "Būtų nepateisinama, jeigu neatvykčiau į tokias rungtynes"

Didžiulio susidomėjimo sulaukęs Portugalijos rinktinės atvykimas į Lietuvą nepaliko abejingo ir naujai išrinkto valstybės prezidento Gitano Nausėdos.

Jau antradienį vakare LFF stadione Lietuvos rinktinė į kovą stos su dabartiniais Europos čempionais. Į Vilnių atvyko ir vienas geriausių planetos futbolininkų Cristiano Ronaldo, nors iki pat šiol lieka mįslė, ar šis norės žengti ant sintetinės dangos.

Lietuvos prezidentas atskleidė, kad pats jau 15 metų serga už Portugalijos rinktinę ir nepraleis progos apsilankyti rungtynėse.

"Būtų tiesiog nepateisinama, jeigu aš neatvykčiau į tokias rungtynes. Portugalija po Lietuvos man yra antroji komanda, už kurią visada sergu", – interviu BNS sakė prezidentas.

"Aš manau, kad tai kilo prieš gerus 15 metų. Dabar jau tiksliai atsiminti negalėčiau, kaip, ir tiesą sakant, racionaliai negalėčiau paaiškinti, kodėl būtent Portugalijai. Matyt todėl, kad tai yra brazilai Europoje", – tęsė G. Nausėda.

Kalbėdamas apie mūsų rinktinės potencialią rungtynėse su portugalais, G. Nausėda atsakė: "Esu realistas, kuris tikisi optimistiško rezultato. Futbolas yra toks žaidimas, kad kartais ir ginantis galima pasiekti neblogą rezultatą.

Šiuo atveju aš labai tikiuosi, kad bus ir tam tikrų puolimo užuomazgų, mūsų rinktinei to labai reikia, apskritai mūsų futbolui turbūt labai trūksta to puolamojo azarto arba potencialo."

nuotr. – iš asm. albumo