Portugalija su C. Ronaldo išbandė LFF stadiono dangą, F. Santosas mūsiškių nenuvertina

Portugalijos rinktinės treneris Fernando Santosas prieš rungtynes su Lietuva sakė, kad svarbiausia gerbti varžovus ir kaip jie žaidžia.

Konferencijoje žiniasklaidai prieš rungtynes su Lietuva su žiniasklaida bendravo F. Santosas ir vienas rinktinės veteranų, gynėjas Jose Fonte.

„Lietuvos rinktinė pajėgi, gerai organizuota, žaidžia kontratakomis grįstą futbolą. Turėsime bandyti juos įveikti, - kalbėjo F. Santosas. – Kiekvienos rungtynės turi savo specifiką. Dabar esame susikoncentravę ties šiomis. Įvertinome praėjusios dvikovos klaidas ir stengsimės jų nekartoti.“

„Tai yra dar vienos rungtynės, kuriose turime stengtis, kaip ir prieš kiekvienas kitas rungtynes. Esame pasiruošę ir tikimės pergalės“, – sakė J. Fonte.

Paskutinėse rungtynėse su Serbija portugalai gynyboje nesužaidė puikiai – leido varžovams įmušti du įvarčius. „Niekas nemėgsta praleisti įvarčių, bet tai gali būti mums postūmis kitose rungtynėse sužaisti geriau, nepraleisti ir laimėti rungtynes“, – kalbėjo Portugalijos rinktinės gynėjas.

Portugalų treneris F. Santosas teigė esąs patenkintas Cristiano Ronaldo sportine forma: „Cristiano yra ypatingas žaidėjas. Jis pastaruoju metu muša įvarčius ir mes tuo džiaugiamės.“

Treneris artėjant prieš rungtynes nebendravęs su „Žalgirio“ komandos treneriu iš Portugalijos Joao Martinsu. „Mums yra svarbiausia pažinti ne lygą, o pačią rinktinę, suprasti kiekvieno žaidėjo savybes ir bruožus, kaip jie žaidžia komandoje, kokią taktiką naudoja“, – argumentavo strategas.

Sulaukę LFF stadione įprasto klausimo apie dirbtinę dangą, portugalai jokio susirūpinimo neišreiškė. „Tiesiog reikia laimėti. Mes pasiruošę kovoti bet kokiomis sąlygomis. Svarbiausia žinoti savo priešininkus, jų taktiką, kaip jie žaidžia, gerbti juos. Mūsų tikslas – laimėti ir būti pirmais grupėje“, - teigė F. Santosas.

„Nemanau, kad tai turėtų sukelti problemų ar turės įtakos. Mes esame įpratę žaisti įvairiomis aplinkybėmis“, – tikino J. Fonte.

Portugalijos rinktinė dar prieš rungtynes su Serbija dėl traumos neteko gynėjo Pepe – jį rinktinėje pakeitė Ferro. Artėjant dvikovai su Lietuva neaišku, ar galės žaisti Nelsonas Semedo. Jo būklę F. Santosas žadėjo įvertinti po antradienio vakaro treniruotės LFF stadione.

Lietuvos ir Portugalijos rinktinės susitiks antradienį nuo 21 val. 45 min. Rungtynes tiesiogiai transliuos LRT televizija.

E. Žaldario nuotr. galerija

E. Žaldario nuotr.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...