Prasti rezultatai sirgalių neatbaidė: Lietuvos rinktinę Liuksemburge palaikys šimtas aistruolių

Nežiūrint į tragiškus pastarųjų metų Lietuvos futbolo rinktinės rezultatus, būriai lietuvių visada būna ten, kur žaidžia nacionalinė komanda. Net pernai rungtynėse Rumunijoje, kurios oficialiai buvo laikomos maču be žiūrovų, kelios dešimtys lietuvių palaikė savo šalies futbolininkus, patyrusius eilinę nesėkmę, rašo sportas.info.
 
Šiemet Lietuvos rinktinė 2020 Europos čempionato atrankos varžybose susitiks su Liuksemburgu, Serbija, Ukraina ir Portugalija.
 
Dalis Lietuvos rinktinės fanų jau nuo savaitės pradžios pajudėjo Liuksemburgo link, kur penktadienį vyks pirmosios atrankos turnyro rungtynės. Į svečių sektorių parduota 100 bilietų.
 
„Bet Lietuvos fanų turėtų būti daugiau. Dalis jų nespėjo nusipirkti bilietų, kai jie buvo parduodami internetu. Sprendžiant iš pavėlavusiųjų paraiškų, Lietuvos rinktinės fanų būrį turėtų palaikyti dar bent 40 žmonių, kurie bilietus įsigis „Josy Barthel“ stadiono kasose. Jais bus prekiaujama prieš rungtynes“, - teigė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) rinkodaros vadybininkė Aušrinė Sakalauskaitė.
 
Pernai Lietuvos rinktinė žaidė šešerias oficialias tautų taurės rungtynes su Serbijos, Juodkalnijos ir Rumunijos rinktinėmis ir visas jas pralaimėjo. Tačiau naujo stratego Valdo Urbono treniruojami Lietuvos futbolininkai suteikia jų gerbėjams naujų vilčių naujoje atrankoje. O startiniame mače Liuksemburge – pergalės viltį. Nežiūrint į visų ekspertų pesimizmą ir perspėjimus apie labai stiprią šių laikų Liuksemburgo rinktinę.
 
„Aš tai labai tikiu Valdu Urbonu. Prisimenu „Ekrano“ laikus, kai kas benutiktų, jis būdavo čempionas. Ir pernai tapęs „Žalgirio“ treneriu Valdas atgaivino komandą. Jis turi kur kas daugiau patirties nei prieš tai buvęs treneris Edgaras Jankauskas ir dėl to tikiu, kad rinktinei gali pasisekti“, - optimistiškai į rinktinės perspektyvas žvelgia buvusio Panevėžio „Ekrano“ klubo gerbėjas Aurimas Baronas.
 
Anot jo, „Ekrano“ ultrų susivienijimo „Pirmoji armada“ narių į Liuksemburgą vyks keletas.
 
„Viliuosi abiejų pergalių prieš Liuksemburgą - sako A. Baronas. - Gal dar pavyktų kartą įveikti ukrainiečius, nugriebti kokį tašką iš serbų, gal iš portugalų. Nors Portugalijos rinktinę laikau kur kas aukštesnio lygio komanda.“
 
Kitas į Liuksemburgą susiruošęs aistruolis, vilnietis Jonas Šečkus sako, kad nemačius, kaip žaidžia naujojo trenerio vadovaujama komanda, kažko tikėtis ar prognozuoti yra sunku.
 
„Atsakyti ko tikiesi, lengviau yra, kai pamatai komandą žaidžiant. O kolkas V.Urbono vadovaujama ekipa nesužaidė net draugiškų rungtynių. Kokių nors rimtų pokyčių tikėtis yra labai sunku, nes iš tiesų žaidėjai yra nepakankamai aukšto lygio. Gal koks nors stebuklingas treneris ir gali ką nors pakeisti,“ – kalba pernai iš arti su V. Urbono darbu susipažinęs „Žalgirio“ gerbėjas.

O palaikyti šalies rinktinę, anot „Pietų IV“ nario, reikia nepriklausomai nuo jos rezultatų.
 
„Rinktinę aš palaikau, neatsižvelgdamas į tai,kaip ji žaidžia, - sako J.Šečkus. - Tai yra mūsų nacionalinė komanda – vienintelė tokia. Ir alternatyvos jai neturime. Jeigu tu mėgsti futbolą ir esi už Lietuvą, tai kito pasirinkimo nėra ir nebus. Kaip yra viena tėvynė, taip ir viena rinktinė.“
 
Vis dėlto ir jis tikisi,kad lietuviai atranką pradės pergale.
 
„Esu optimistas iš prigimties, todėl tikiuosi po ilgos pertraukos iškovotų trijų taškų. Nors realiai įvertinus tai, kadmūsų komanda dabar nėra labai stipri, kad rungtynės bus išvykoje, gali rungtynės baigtis ir lygiosiomis“, -mano J. Šečkus.
 
Veisiejiškis Zenonas Sabaliauskas nepriklauso jokio klubo ultrų grupei. Jis pats yra Veisiejų „Dainavos“ komandos vadovas. Rinktinės rungtynes praleidžiantis labai retai.
 
„Taip, atsirado naujų vilčių ir aš manau, kad Liuksemburge mes laimėsim, - kalba Z.Sabaliauskas - Aš pamiršau, kas buvo rudenį ir manau, kad visi mes turim taip padaryti ir žiūrėti į rinktinę su nauja viltimi. Taip, gal po rungtynių viltis dings, bet dabar ji vėl yra. Ir kodėl man jos neturėti? Į komandą surinkti žaidžiantys žmonės, ne tie, kurie sėdi ant suolo.“
 
Anot Z. Sabaliausko, panašiai mąsto ir kiti veisiejiškiai, kartu su juo keliaujantys į Liuksemburgą. Tokių šįkart turėtų būti aštuoni, o ir šiaip šis mažas Dzūkijos miestelis bent po kelis vyrus deleguoja praktiškai į kiekvieną rinktinės išvyką.
 
„Kalbant apie visą atrankos etapą, mano viltys yra ganėtinai kuklios - aplenkti Liuksemburgą ir garbingai sužaisti su kitais varžovais. Mačiau ir sekiau, kaip liuksemburgiečiai pernai varžėsi su baltarusiais Tautų lygoje. Taip, jie yra ištobulėję ir juos aplenkti mums bus iššūkis. Bet turėtume atrasti jėgų su juo susidoroti", - teigė Z.Sabaliauskas.
 
Lažybininkai, skirtingai nei Lietuvos rinktinės gerbėjai, labiau pasitiki varžovų rinktine. Anot jų koeficientų – didesnė galimybė, kad penktadienio dvikovą laimės rungtynių šeimininkai.

Ingvaras Butautas, sportas.info

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...