"Premier" lyga: "Chelsea" - "Man  Utd" (apžvalga)

Sekmadienį Anglijos "Premier" lygoje įvyks dar ketverios 11-ojo turo rungtynės. Daugiausiai dėmesio turėtų sulaukti dvikova "Stamford Bridge" stadione, kur Londono "Chelsea" priims "Manchester United".

Abu klubai kol kas atsilieka nuo absoliutaus "Premier" lygos lyderio "Manchester City", tačiau geresnėje pozicijoje yra "raudonieji velniai". Vis dėlto Jose Mourinho auklėtiniams bus nelengva - išvykoje "Man Utd" pasiekė tik vieną pergalę per 15 pastarųjų rungtynių prieš "Chelsea".

Sportinės formos

Abi komandos savaitės viduryje kovojo UEFA Čempionų lygos grupių etape ir vieniems rungtynės ne itin nusisekė. "Man Utd" namuose pasiekė užtikrintą pergalę prieš Lisabonos "Benfica", o "Chelsea" Romoje buvo beviltiškas - varžovams nusileista rezultatu 0-3.

Tačiau "Premier" lygoje "Chelsea" pastaruoju metu žaidžia sėkmingai - Antonio Conte auklėtiniai buvo patyrę du pralaimėjimus iš eilės, tačiau grįžo į pergalių kelią ir dabar be pralaimėjimų žygiuoja dvejas rungtynes iš eilės.

Paskutiniame ture "mėlynieji" minimaliu skirtumu pranoko "Bournemouth", o dar prieš tai rezultatyvioje dvikovoje palaužė "Watford" (4-2). Kitos dvi dvikovos Anglijos čempionams susiklostė itin nesėkmingai - nusileista "Crystal Palace" ir "Man City" ekipoms.

"Man Utd" paskutiniame ture taip pat džiaugėsi pergale, tačiau prieš tai taip pat buvo įkritę į nedidelę duobę - pralaimėta "Huddersfield" ekipai ir sužaista lygiosiomis su "Liverpool". Be šių dviejų rungtynių Mančesterio komanda yra pasiekusi tris pergales - įveikti "Tottenham", "Crystal Palace" ir "Southampton" klubai.

"Raudonieji velniai" yra arčiausiai pirmaujančių "City" futbolininkų - užima antrąją vietą ir nuo lyderių turi 5 taškų atsilikimą. Ketvirtoje vietoje žygiuojantis "Chelsea" nuo "miestiečių" jau atsilieka devynių taškų skirtumu.

"Man Utd" už savo būsimus varžovus yra pranašesni ir įvarčių statistikoje - J. Mourinho kariauna jau pelnė 23 įvarčius, o "Chelsea" - 18. Mančesterio ekipa šį sezoną yra sunkiai pažeidžiama gynyboje - per dešimt susitikimų praleisti vos keturi įvarčiai, kai tuo metu "mėlynieji" jau kamuolį iš savo vartų traukė dešimt kartų.

Komandų naujienos

Antonio Conte pagaliau sulaukė gerų naujienų - po traumos pasveiko ir žengti į aikštę yra pasiruošęs N'Golo Kante. Vis dėlto "mėlynieji" ir toliau bus priversti verstis be Victoro Moseso, tačiau visi likę futbolininkai yra sveiki ir pasiruošę žengti į kovą.

"Man Utd" savo sudėtyje turi daugiau netekčių - dėl traumų ir toliau negali rungtyniauti Michaelas Carrickas, Zlatanas Ibrahimovičius, Paulis Pogba, Marcusas Rojo, Marouane'as Fellaini ir su "Benfica" susižalojęs Jesse Lingardas.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

"Chelsea": Thibaut Courtois; Antonio Rudiger, David Luiz, Gary Cahill; Cezar Azpilicueta, N'Golo Kante, Tiemoue Bakayoko, Marcos Alonso; Eden Hazard, Alvaro Morata, Pedro.

"Man Utd": David De Gea; Eric Bailly, Chris Smalling, Phil Jones; Antonio Valencia, Ander Herrera, Nemanja Matič, Ashley Young; Henrikh Mkhitaryan, Marcus Rashford, Romelu Lukaku.

Įdomūs faktai

"Chelsea" "Premier" lygoje pralaimėjo vos vieną susitikimą namuose iš paskutiniųjų 15 žaidžiant prieš "Manchester United" - devynios pergalės ir penkios lygiosios.

"Man Utd" šių metų balandį nutraukė 12 nesėkmių seriją iš eilės prieš "Chelsea", kai pasiekė pergalę prieš varžovus rezultatu 2-0.

"Raudonieji velniai" nėra patyrę daugiau nesėkmių ir praleidę daugiau įvarčių Anglijoje nei prieš "Chelsea" - 17 pralaimėjimų šalies pirmenybėse ir praleisti 66 įvarčiai į savo vartus.

"Chelsea", šį sezoną namuose jau pralaimėjęs du kartus, išlygino visą praėjusio sezono rezultatą, kai per per 19 susitikimų buvo pralaimėję tiek pat kartų.

"Mėlynieji" šį sezoną per 18 rungtynių savo vartus "sausus" išsaugojo tik penkis kartus.

"Man Utd" demonstruoja geriausią formą po to, kai paskutinį kartą 2012-13 metų sezone triumfavo "Premier" lygoje - jie turi surinkę 23 taškus per 10 susitikimų.

Jeigu "Man Utd" ekipai šiandien pavyks išvengti pralaimėjimo, jie taps pirmoji komanda "Premier" lygoje, kuri iškovojo 900 taškų žaisdami išvykoje.

10 iš 23 įvarčių "Man  Utd" šį sezoną "Premier" lygoje pasiekė per paskutines dešimt žaidimo minučių.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...