"Premier" lygos startas: "Man Utd" - "Leicester" (apžvalga)

Laukimas baigėsi - jau šiandien startuoja 2018-19 metų Anglijos "Premier" lygos sezonas. Su jo pradžia Anglijoje užsibaigė ir transferų langas - komandas vakar turėjo sudėlioti paskutinius taškus savo sudėtyse.

Sezono uždangą atidengs "Manchester United" ir "Leicester" komandos - jos šiandien 22 valandą susitinka "Old Trafford" stadione. 


"Raudonųjų velnių" pasiruošimas nebuvo tas, apie kurį svajojo Jose Mourinho - dauguma komandos lyderių dėl ilgo pasaulio čempionato nesužaidė nė vienų draugiškų rungtynių, todėl nesitikima pamatyti ir optimaliausią vienuoliktuką.

Iš viso "Man Utd" sužaidė šešias draugiškas rungtynes, iš kurių per pagrindinį laiką laimėjo tik prieš savo pirmąsias rungtynes žaidusį Madrido "Real". Po 11 metrų baudinių serijos Anglijos vicečempionai palaužė "Milan", tačiau įveikti nesugebėjo "Bayern", "Liverpool". "San Jose Eeathquakes" ir "Club America".

Penkias draugiškas rungtynes savo pasiruošimo metu sužaidė "Leicester" ekipa. "Lapės" du kartus džiaugėsi pergalėmis, tiek pat kartų sužaidė lygiosiomis ir sykį nusileido "Udinese". "Leicester" vengė susitikimų su garsesniais klubais, todėl pasiruošimo metu didelių išbandymų neturėjo.

4

Labiausiai "Manchester United" aistruolius nuvylė ne pasiruošimas sezonui, o darbas transferų lange, kuriame "Man Utd", apart galimybės parduoti esamus žaidėjus, daugiau atlikti jokių veiksmų nebegalės.

Daugelis tikėjosi, kad Jose Mourinho į komandą šią vasarą prisivilios net kelis centro gynėjus, tačiau nepavyko gauti nė vieno - derybos dėl Toby Alderweireldo ir Harry Maguire'o, kurie buvo du pagrindiniai taikiniai, baigėsi nesėkmingai.

"Man Utd" šią vasarą pasipildė tik trimis naujokais - Diogo Dalotu, Lee Grantu ir Fredu. Tik pastarasis brazilas turėtų pradėti sezoną startinėje sudėtyje - į jo buvo investuota apie 50 mln. eurų ir dabar tikimasi pamatyti kur kas kūrybiškesnę Mančesterio ekipos saugų liniją.

"Leicester" turėjo gana neblogą vasarą - į komandą pasikvietė tokius žaidėjus kaip Jonny Evansą, Ricardo Pereira, Danny Wardą, Rachidą Ghezzalą, Filipą Benkovičių, Caglarą Soyuncu. "Lapės", turinčios savo gretose pasaulio čempionato pažibą Harry Maguire'ą, šią vasarą į komandą pasikvietė dar tris centro gynėjus.

"Lapės" neteko vieno savo lyderių Riyado Mahrezo, tačiau į jo vietą yra nusipirktas talentingas krašto puolėjas iš "Monaco" R. Ghezzalas. Nepaisant to, kad "Leicester" sezoną pradės be R. Mahrezo, darbas transferų lange nuteikia gana pozityviai.

Claude Puelio auklėtiniai šiose rungtynėse turi neblogus šansus ne dėl to, kad "Man Utd" šią vasarą nelabai stiprino savo sudėtį, o dėl to, kad Jose Mourinho sezoną turi pradėti be itin svarbių žaidėjų, kurie gydosi traumas. Šioms rungynėms nėra registruoti Antonio Valencia, Diogo Dalotas, Marcosas Rojo, Anderis Herrera ir Nemanja Matičius.

Realu, kad startinėje sudėtyje nebus ir Paulio Pogba, kuris treniruotis su komanda pradėjo tik šį pirmadienį. "Leicester" gretose nėra aišku, ar galės padėti Jamie Vardy bei H. Maguire'as. Jonny Evanas, vasarą turėjęs traumą, jau pasveiko ir greičiausiai išbėgs į "Old Trafford" tvirtovę.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

"Man Utd": (4-3-3) David de Gea; Matteo Darmian, Eric Bailly, Chris Smalling, Luke Shaw; Scott McTominay, Fred, Andreas Pereira; Juan Mata, Alexis Sanchez, Romelu Lukaku.

"Leicester": (4-2-3-1) Kasper Schmeichel; Ricardo Pereira, Jonny Evans, Wes Morgan, Ben Chilwell; Wilfred Ndidi, Vicente Iborra; Marc Albrighton, James Maddison, Fousseni Diabate; Kelechi Iheanacho.