Principinė dvikova: "Liverpool" – "Man Utd" (apžvalga)

Šį vakarą Anglijos "Premier" lygoje įvyks neeilinės 17-ojo turo rungtynės. "Anfield" stadione laukia Šiaurės Vakarų derbis – "Liverpool" priima "Manchester United" futbolininkus.

Turnyrinė lentelėje šios komandos šį sezoną nekonkuruoja – Jose Mourinho auklėtiniai demonstruoja itin prastus rezultatus ir nuo lyderiaujančio "Liverpool" jau atsilieka 16 taškų skirtumu. Visgi J. Mourinho komandos "raudoniesiems" nėra pačios palankiausios, todėl ir šį kartą laukiama atkaklios dvikovos.

Susitikimas startuos 18 valandą Lietuvos laiku.


Komandų rezultatai

Abi komandos turėjo sunkią savaitę UEFA Čempionų lygoje. Jeigu "Manchester United" dėl patekimo į aštuntfinalį paskutiniame ture buvo ramūs, tai "Liverpool" futbolininkai žaidė iš esmės finalą primenančias rungtynes su "Napoli".

Jurgeno Kloppo auklėtiniams pavyko išsigelbėti ir žengti į aštuntfinalį net ir patyrus tris pralaimėjimus. "Man Utd" paskutines grupes rungtynes pralaimėjo "Valencia" komandai, tačiau vis tiek liko antroje vietoje.

Anglijos "Premier" lygoje tiek "Liverpool", tiek "Man Utd" praėjusį savaitgalį galėjo pasismaginti. "Raudonieji" vedami Mohamedo Salah 4:0 sutriuškino "Bournemouth", o Mančesterio ekipa rezultatu  4:1 pranoko Londono "Fulham".

"Liverpool" po pralaimėjimo Paryžiaus "Saint-Germain" ekipai, yra iškovojęs keturias pergales paeiliui. Per šias keturias rungtynes "raudonieji" net tris kartus išlaikė savo vartus sausus ir iš viso įmušė devynis įvarčius.


"Man Utd" pastarųjų penkių rungtynių statistika kiek blankesnė – dvi pergalės, dvi lygiosios ir pralaimėjimas Valensijoje. J. Mourinho kariauna įvarčio nepraleido tik Čempionų lygos rungtynėse su "Young Boys".

"Premier" lygoje šių klubų rezultatai yra nesulyginami – "Liverpool" vis dar nėra patyręs pralaimėjimo ir savo sąskaitoje turi 13 pergalių. Savo ruožtu "Man Utd" jau yra patyręs keturis pralaimėjimus, penkis kartus sužaidęs lygiosiomis ir iškovojęs septynias pergales.

Komandų naujienos

Abi komandos pastaruoju metu yra susidūrusios su problemomis gynyboje. J. Kloppas šiandien bus priverstas verstis be Joelio Matipo, Joe Gomezo ir greičiausiai Trento Alexandero-Arnoldo.

"Man Utd" gretose rungtynes su "Valencia" dėl sveikatos problemų praleido Diogo Dalotas, Matteo Darmianas, Victoras Lindelofas, Anthony Martialis, Alexis Sanchezas, Luke'as Shaw ir Chrisas Smallingas, tačiau J. Mourinho spaudos konferencijoje patvirtino, kad Lindelofas, Dalotas ir Shaw jau bus pasiruošęs rungtynėms su "Liverpool".

"Liverpool" startinėje sudėtyje didelių siurprizų nesitikima. Manoma, kad dešiniajame krašte gynėjo funkcijas prisiims Jamesas Milneris. "Man Utd" vienuolikėje gali būti daug siurprizų, įskaitant ir Marouane'o Fellaini pasirodymą nuo pirmų minučių. Saugų linijoje turėtume pamatyti gynybio plano žaidėjus.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

"Liverpool": (4-3-3) Alisson; James Milner, Dejan Lovren, Virgil van Dijk, Andrew Robertson; Georginio Wijnaldum, Jordan Henderson, Naby Keita; Sadio Mane, Roberto Firmino, Mohamed Salah.

"Man Utd": (4-3-1-2) Davi de Gea; Ashley Young, Eric Bailly, Victor Lindelof, Luke Shaw; Ander Herrera, Marouane Fellaini, Nemanja Matič, Jesse Lingard; Romelu Lukaku, Marcus Rashford.

Įdomūs faktai

"Liverpool" pirmą kartą nuo 1987 metų gali nelaimėti devintas rungtynes iš eilės prieš "Manchester United", kai komandos susikauna Anglijos "Premier" lygoje.

Per visą savo istoriją "Man Utd" prieš "Liverpool" yra patyręs 66 pralaimėjimus – daugiau nei prieš bet kokį kitą varžovą

Paskutinį kartą "Anfield" stadione šios komandos tris kartus iš eilės lygiosiomis sužaidė 1921 metais. Nepaaiškėjus laimėtojui šiandien, būtų pakartotas beveik šimtmečio pasiekimas.

"Liverpool" geresnį startą "Premier" lygoje turėjo tik 1990 metais, kai buvo nepralaimėta 23 rungtynes iš eilės. Dabar "Liverpool" gali pratęsti nepralaimėtų rungtynių seriją iki 17.

Jeigu "Liverpool" pavyks nepraleisti įvarčio prieš "Man Utd", ji taps daugiausiai sausus vartus išlaikiusi komanda per pirmąsias 17 rungtynių Anglijos futbolo istorijoje.

"Man Utd" ekipos pergalė prieš "Fulham" buvo vos pirmoji po penkių paskutinių bandymų "Premier" lygoje – trejos lygiosios ir viena nesėkmė.

"Raudonieji velniai" per 16 rungtynių jau yra praleidę 26 įvarčius – dviem įvarčiais mažiau nei per visą praėjusį sezoną.

"Man Utd" komandos turimas 16 taškų deficitas šioje sezono stadijoje prieš "Liverpool" yra didžiausias nuo 1990 metų.