Pristatyta "FIFA Futsal pasaulio taurė Lietuva 2020™" emblema

Vilniuje oficialiai pristatyta „FIFA Futsal pasaulio taurė Lietuva 2020™“ emblema

Iki „FIFA Futsal pasaulio taurės Lietuva 2020“ čempionato likus devyniems mėnesiams FIFA ir vietos organizacinis komitetas (VOK) šiandien, 2020 m. sausio 17 d., Vilniuje, MO muziejuje vykusios iškilmingos ceremonijos metu pristatė oficialią čempionato emblemą.

Į renginį susirinkusiuosius pasveikino Švietimo, mokslo ir sporto ministras dr. Algirdas Monkevičius, Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Tomas Danilevičius, LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius ir FIFA turnyrų vadovas Jaime Yarza, o po oficiali čempionato emblema buvo pristatyta efektingo šviesų šou metu.

Emblema pabrėžia dvi Lietuvos ypatybes, kuriomis mūsų šalis didžiuojasi, tai – nuostabi gamta ir šalies technologinė pažanga.

Emblemos pagrindą sudaro pavaizduotas sodriai žalias kraštovaizdis, papuoštas ąžuolo lapais. Tai tvirtybės simbolis - Lietuvoje šimtmečiais garbinami čia augantys ąžuolai. Aukštyn einančios linijos atkartoja linijų eilę iš FIFA Futsal pasaulio taurės prizo, o Lietuvos vėliavos spalvos simbolizuoja dirbamas žemes ir pievas. Atvaizduotas kraštovaizdis pabrėžia Lietuvos pasiryžimą išsaugoti natūralią šalies gamtą.

Viršutinė emblemos dalis buvo įkvėpta Lietuvos moderniųjų technologijų industrijos. Lazerių spinduliai kyla į dangų link stilizuotos Futsal aikštės, primindama apie šalies pasiekimus mokslo ir aukštųjų technologijų pramonės srityje.

„Teisė surengti FIFA Futsal pasaulio taurės čempionatą jau yra didelis Lietuvos pasiekimas, kadangi tai bus didžiausias visų laikų futbolo renginys mūsų šalyje“, - teigė LFF prezidentas T. Danilevičius. „Lietuviai yra be galo entuziastingi, kai kalbame apie sportą. Todėl nekantraujame jiems pristatyti šį veržlų žaidimą ir didžiuojamės galėdami pasveikinti pasaulį savo šalyje.“

„Mes labai džiaugiamės galėdami šiemet surengti FIFA Futsal pasaulio taurę Lietuvoje“, - pažymėjo FIFA rinkodaros paslaugų direktorius Jean-François Pathy. „Emblema tiksliai atspindi modernią, dinamišką ir džiaugsmingą šių varžybų dvasią. Esame įsitikinę, kad Lietuvos žmonės ir Futsal gerbėjai visame pasaulyje galės mėgautis nepamirštamu trijų savaičių turnyru.“

Čempionate, kuris vyks trijuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, varžysis dvidešimt keturios komandos. Tai pirmasis kartas, kai šalis organizuoja FIFA renginį, be to, Lietuvos rinktinė šeimininkės teisėmis debiutuos šiose aukščiausio lygio varžybose. Paskutinį kartą FIFA Futsal pasaulio taurė Europoje buvo surengta 1996 m. Ispanijoje.

„FIFA Futsal pasaulio taurė Lietuva 2020“ vyks nuo 2020 m. rugsėjo 12 d. iki spalio 4 dienos. Neužilgo FIFA paskelbs rungtynių tvarkaraštį ir oficialias varžybų vietas.

Naujienas galite sekti apsilankę FIFA.com tinklapyje. Bilietus bus galima įsigyti FIFA.com/tickets.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...