P.Scholesas nubaustas už dalyvavimą lažybose

Buvęs Anglijos ir "Man Utd" komandos saugas Paulas Scholesas sulaukė nemalonios naujienos.

44-erių vyriškis apkaltintas pažeidęs FA nustatytas taisykles dėl dalyvavimo lažybose.

Teigiama, jog nuo 2015 metų rugpjūčio 17 dienos iki 2019 metų sausio 12 dienos jis atliko 140 statymų futbolo rungtynėse ir dabar privalės sumokėti 8 tūkst. svarų sterlingų baudą.

"Norėjau atsiprašyti - visiškai sutinku su FA skirta bausme. Tai buvo mano klaida, tačiau padaryta nesiekiant specialiai pažeisti nustatytas taisykles.

Buvau neteisingai įsitikinęs, jog nesant tiesioginio ryšio tarp manęs ir įvykių, dėl kurių baigčių atlikau statymus, nebus pažeidžiamos taisyklės.

Dabar suprantu, jog apie tai turėjau išsiaiškinti anksčiau", - atgailavo nusidėjęs P.Scholesas.

Anglas turi 10 procentų "League Two" ekipos "Salford City" akcijų, o šios ekipos savininkais taip pat yra Gary ir Philas Neville'ai, Ryanas Giggsas ir Nicky Buttas.

FA išvadose teigiama, jog P.Scholesas lažinosi dėl "Man Utd" komandos įvykių, kai komandai dirigavo R.Giggsas, spėliojo "Valencia" rezultatus, kai ekipos treneriu dirbo G.Neville'as bei atliko statymus FA taurėje, tiesa, jau "Salford City" baigus pasirodymą turnyre.

Per šį laikotarpį P.Scholesas iš viso pastatė virš 26 tūkst. svarų sterlingų bei uždirbo beveik 6 tūkst. svarų sterlingų pelno.