Puikų Meksikos rinktinės startą gali sugadinti bausmių neišvengiantys fanai

Po pirmųjų pasaulio čempionato rungtynių Meksikos futbolo federacija susilaukė eilinės nuobaudos dėl jų fanų netinkamų skanduočių.

Meksikiečiai buvo nubausti 10 tūkstančių Šveicarijos Frankų bauda už tai, kad mačo metu skandavo homofobišku laikomą žargoną. Įdomu, kad tai buvo jau 13 kartas, kai Meksikos futbolo federacija per šį pasaulio čempionato ciklą susilaukė nuobaudos už tokį patį nusižengimą: atrankoje meksikiečiai 2 kartus už tai gavo įspėjimą ir 10 kartų turėjo susimokėti baudą.

Visgi, jei šios šalies gerbėjai nesiliaus, netrukus FIFA kantrybė gali baigtis ir jie yra pasiryžę imtis net ir pačių didžiausių sankcijų. Teigiama, jog FIFA pradėjo svarstyti galimybę už šį nusižengimą net ir atimti tašką iš Meksikos rinktinės, o tai gali turėti itin didelių pasekmių šios rinktinės pasirodymui pasaulio čempionate.

Į tai dėmesį bandė atkreipti ir Meksikos rinktinės žvaigždė Javieras Hernandezas, kuris savo Instagram paskyroje ragino šios šalies gerbėjus nebešaukti šio žodžio ir nerizikuoti tolimesnėmis sankcijomis.

„Visiems Meksikos rinktinės fanams stadione: nustokite šaukti žodį „Puto“. Nerizikuokime kitomis sankcijomis“, - rašė meksikietis.

Pirmajame mače Vokietiją įveikę meksikiečiai į kitą dvikovą stos šeštadienį kai jie susitiks su Pietų Korėjos rinktine.