Puikus L. Messi baudos smūgis atvedė "Barcą" į sunkią pergalę prieš "Alaves" (VIDEO)

Sekmadienį Ispanijos "La Liga" pirmenybėse sužaistos dar ketverios 21-ojo turo rungtynės.

Madrido "Atletico" namuose priėmė šį sezoną šlubuojančią "Las Palmas" vienuolikę. Diego Simeone auklėtiniai reikalus su varžovais išsprendė antrajame kėlinyje.

61-ąją minutę į priekį "Rojiblancos" išvedė Antoine'as Griezmannas. Po 12-os minučių pranašumą iki dviejų įvarčių padidino Fernando Torresas, o galutinį tašką rungtynių pabaigoje padėjo Thomas.

"Atletico" į savo sąskaitą įsirašė 13-ąją pergalę ir išlaiko tą patį 11 taškų atsilikimą nuo lyderių. "Las Palmas" lieka priešpaskutinėje vietoje.

Kitose rungtynėse "Leganes" namuose rezultatyvioje dvikovoje rezultatu 3-2 pranoko Barselonos "Espanyol". Šiose rungtynėse "Leganes" į priekį vedė ne jų ekipos žaidėjas, o varžovų gynėjas Mario Hermoso, į savo vartus įsispyręs net du kartus.

Lyg to būtų mažai, 88-ąją minutę gynėjas uždėjo "vyšnaitę ant torto" - pasiekė įvartį ir į "Leganes" vartus, todėl į savo sąskaitą įsirašė savotišką "hat-tricką" su dvejais įvarčiais į savo vartus.

Sevilijoje susigrūmė savo žiūrovų palaikoma "Sevilla" prieš Madrido "Getafe". 72-ąją minutę andalūzai įsiveržė į priekį, tačiau trijų taškų neiškovojo - per pridėtą laiką Angelis išplėšė lygiąsias šioje akistatoje.

Paskutinėse vakaro rungtynėse "Barcelona" kaip reikiant turėjo pavargti dėl pergalės prieš "Alaves". Luiso Suarezo bei Lionelio Messi įvarčiai atnešė pergalę rezultatu 2-1.

Pirmieji į priekį netikėtai įsiveržė svečiai - 23-ąją minutę greitos kontratakos metu Johnas Guidetti pasileido vienas bėgti link varžovų vartų ir tiksliu smūgiu nepaliko vilčių Marcui-Andre ter Stegenui.

Antrajame kėlinyje "Alaves" sėkmingai laikėsi, tačiau 72-ąją minutę katalonai galiausiai pralaužė varžovų gynybą - po puikaus Andreso Iniestos perdavimo iš aštraus kampo pasižymėjo L. Suarezas.

"Barca" nebuvo nusiteikusi prarasti taškų, todėl toliau spaudė varžovus. 84-ąją minutę prie "Alaves" baudos aikštelės buvo paskirtas abejotinas baudos smūgis, kurį L. Messi puikiu smūgiu pavertė įvarčiu.

Per likusį laiką "Alaves" dar bandė atsitiesti ir išplėšti bent tašką. Pridėto laiko metu "Alaves" galėjo sulaukti auksinės galimybės išlyginti rezultatą, tačiau teisėjas nesiryžo skirti 11 metrų baudinio, nors Samuelis Umtiti akivaizdžiai sužaidė ranka savo baudos aikštelėje.

Vis dėlto teisėjo švilpukas skelbė rungtynių pabaigą, kuri reiškė septintą "Barcos" pergalę paeiliui.

Rezultatai:

"Atletico" 3 - 0 "Las Palmas"
61' [1 - 0] A. Griezmann
73' [2 - 0] F. Torres
88' [3 - 0] Thomas

"Leganes" 3 - 2 "Espanyol" (VIDEO)
11' [1 - 0] M. Hermoso (į savus vartus)
49' [1 - 1] M. Navarro
69' [2 - 1] Guerrero
82' [3 - 1] M. Hermoso (į savus vartus)
88' [3 - 2] M. Hermoso

 

"Sevilla" 1 - 1 "Getafe" (VIDEO)
72' [1 - 0] L. Muriel
90+3' [1 - 1] Angel

 

"Barcelona" 2 - 1 "Alaves"
23' [0 - 1] J. Guidetti
72' [1 - 1] L. Suarez
84' [2 - 1] L. Messi

<iframe width="500" height="323" src="https://www.youtube.com/embed/Tg9OdmUD9cE" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

Turnyrinė lentelė: