R. Domenechas: "Real" veikiau jau atleis savo žaidėjus nei Z. Zidane'ą

Nepaisant to, kad Madrido "Real" šiuo metu yra patekęs į duobę, Raymondas Domenechas mano, jog šio klubo treneris Zinedine'as ZIdane'as atleistas nebus.

Nuo to laiko, kai 2016-ųjų sausį perėmė pagrindinės komandos vairą, legendinis saugas iškovojo septynis titulus bei pirmąkart istorijoje dukart iš eilės triumfavo UEFA Čempionų lygoje.

Būtent tai buvusį Prancūzijos rinktinės strategą ir įtikina, kad Zidane'as "karališkajam" klubui vadovaus dar ilgai.

"Pažiūrėkite į Serą Alexą Fergusoną - jis taip pat turėjo problemų", - Domenechas pasakojo Goal.com. "Jis galbūt buvo per vieną ar du mačus nuo atleidimo, jis su "Manchester United" buvo ir dugne, tačiau matėme, ką jis nuveikė po to."

"Net geriausi treneriai turi bėdų, kartais kyla sunkumų ir privalai viską lipdyti dar kartą. Neįmanoma laimėti Europoje ar tapti Ispanijos čempionais kiekvieną sezoną. Sunku su tuo susigyventi, tačiau jam tai padaryti teks."

"Manau, jog Zidane'o situacija bus kitokia (nei ankstesnių "Real" trenerių - red. past.). Jis Madride buvo puikus žaidėjas, du kartus laimėjo Čempionų lygą. Jis laimėjo lygą aplenkdamas "Barcelona". Jis turi labai daug laiko, kol sirgaliai tai pamirš. Veikiau jau bus atleisti žaidėjai, o tik po to Zidane'as."

"Manchester United" bei "Arsenal" parodė, kad kantrybė su treneriais gali reikšti sėkmę. Pinigai priverčia žmones galvoti, jog jie gali sukurti geriausią komandą Europoje per vieną naktį. Ne, jiems reikia laiko. Tiesa, nemanau, kad mentalitetas pasikeis."

"Žiniasklaida dabar yra tokia, jog po vieno blogo rezultato kalbama, neva problema yra treneriuose. Du prasti rezultatai yra problema, o po trijų prastų rezultatų jie jau nori naujo (trenerio - red. past.). Tai yra didelė bėda."

Domenechas Prancūzijos rinktinėje anksčiau Zidane'ą treniravo pats. Jis šalies nacionalinei komandai vadovavo ir 2006 metų pasaulio čempionato finale, kai "Real" treneris skandalingai smogė galva italų gynėjui Marco Materazzi.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...