R. Hodgsonas: esame favoritai, bet Islandija turi pavydėtiną charakterį

Prieš artėjančią dvikovą su islandais Anglijos rinktinės treneris Roy'us Hodgsonas teigė, kad jo komanda yra pasiryžusi tęsti savo žygį Europos čempionate, tačiau pripažįsta, kad šiaurietiškas charakteris islandams gali leisti pridaryti nemažai problemų.

Anglijos rinktinė B grupėje užėmė antrąją vietą. R. Hodgsono auklėtiniai Europos pirmenybėse sužaidė lygiosiomis su Rusija ir Slovakija, tačiau palaužė Velsą. Į aštuntfinalį žengę anglai susigrums su gynyboje žibančia Islandija. Anglai yra ryškūs favoritai, bet islandai jau grupių etape parodė, kad į Prancūziją atvyko ne tik pralaimėti.

"Šiandien pasiektas rezultatas bus svarbus ne tik man, bet ir visai komandai ir šaliai. Mes norime likti šiame turnyre ir žinome, kad esame pakankamai pajėgus tai padaryti", - pasakojo R. Hodgsonas.

R. Hodgsonas savo sudėtyje turi net keturis puikią sportinę formą demonstruojančius puolėjus. Tai - Harry Kane'ą, Jamie Vardy, Danielį Sturridge'ą bei Marcusą Rashfordą.

"Aš buvau laimingas galėdamas į savo komandą prisivilioti tokius puolėjus. Jie visi sunkiai dirba treniruotėse ir tik po jų nusprendžiu, kuris turi žaisti. Džiugu, kad galiu ir turiu iš ko rinktis", - sakė futbolo specialistas.

"Islandijos taip gerai nežinau kaip kitas Šiaurės komandas, bet šių žmonių charakteris ir gebėjimas išsikapstyti iš sudėtingų situacijų ir bus jų pagrindinis ginklas. Mes turime šioje dvikovoje prisiimti favorito statutą, nors puikiai žinome kokios tai bus sunkios rungtynės", - pridūrė strategas.

Anglijos ir Islandijos akistata šiandien įvyks 22 valandą. Tiesiogiai rungtynes bus galima stebėti LRT kanalu.