R. van Persie po sezono baigs futbolininko karjerą

Nyderlandų futbole netrukus futbolo batelius ant vinies pakabins dar viena legenda - Robinas van Persie užsiminė, kad šis sezonas jam yra paskutinis profesionalų sporte.

35-erių metų puolėjas šiuo metu rungtyniauja Roterdamo "Feyenoord" klube. Į savo vaikystės komandą jis sugrįžo po dviejų metų viešnagės Turkijoje, Stambulo "Fenerbahče" ekipoje.

"Kada aš sustosiu? Greičiausiai, kad po šio sezono", - savo šalies žiniasklaidai sakė legendinis puolėjas. - Aš būsiu 36 metų, kas reiškia, kad profesionaliai futbolą žaidžiu jau 18 metų. Į šį sportą pirmą kartą patekau būdamas penkerių metų".

R. van Persie geriausiai yra žinomas iš laikotarpio, kai rungtyniavo Anglijos "Premier" lygoje. 

Palikęs savo vaikystės namus Roterdame, olandas 2004 metais išvyko į Londono "Arsenal" ir ten rungtyniavo iki pat 2012 metų. "Kanonierių" gretose jis sužaidė 278 rungtynes ir pelnė 132 įvarčius.

Olandas 2012 metais nusprendė imtis permainų savo karjeroje ir sudarė sutartį su "Manchester United". Sprendimas pasiteisino - per tris sezonus jis sužaidė 105 rungtynes, įmušė 58 įvarčius ir jau pirmais savo metais laimėjo ilgai lauktą "Premier" lygos titulą.

Iš viso per savo profesionalo karjerą, atstovaudamas tiek klubams, tiek rinktinei, R. van Persie yra sužaidęs 670 rungtynių ir pasiekęs 309 įvarčius.

<iframe width="500" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Wn2TfR--Lwo" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...