R. Vyšniauskas nemano, kad "Porto" ir "Leicester" gali peržengti aštuntfinalio etapą

Po tikro įvarčio lietaus antradienį įvykusiose UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio dvikovose šiandien futbolo sirgaliai prie savo žydrųjų televizoriaus ekranų seks dar keturių komandų įvykius aikštėje - "Juventus", "Porto", "Leicester City" ir "Sevilla".

Lankomiausias šalies futbolo naujienų portalas EuroFootball.lt prieš artėjančias dvikovas pakalbino "Viasat Sport Baltic" komentatorių Rytį Vyšniauską, kuris papasakojo apie kiekvieną porą ir komandų šansus žengti į ketvirtfinalį.


- Žiūrint į šią porą favoritu galėtų būti laikomas "Juventus", tačiau nuvertinti "Porto" veikiausiai nereikėtų?

„Porto“ žaidimo mačiau ne tiek ir daug, o jų grupė Čempionų lygoje tikrai nebuvo labai stipri. Daugkartinių Portugalijos čempionų niekad negalima nuvertinti, bet abejoju, ar jie sugebės rimčiau pasipriešinti Italijos čempionams. 

- Kokį įspūdį palieka dabartinis "Juventus" žaidimas. Ar ši komanda yra pajėgi kovoti dėl Čempionų lygos trofėjaus?

„Juventus“ aš linksniuoju šalia „Bayern“, „Real“ ir „Barcelona“. Mano galva Italijos čempionai yra elitas. Ši komanda tikrai yra pakankamai pajėgi kautis dėl visų trofėjų. Jie turi stabilią ir gerai veikiančią gynybos linija, įvarčius štampuojančius puolėjus Paulo Dybala ir Gonzalo Higuainą. „Juventus“ yra labai rimti pretendentai.

- Iš pirmo žvilgsnio atrodytų, kad tai panašaus pajėgumo komandų pora, tačiau "Sevilla" Ispanijos čempione užima trečiąją poziciją, o "Leicester" kovoja dėl išlikimo „Premier” lygoje? Kaip pakomentuotumėte šių ekipų situaciją?

„Leicester“ yra gilioje krizėje ir šiandieninė „Sevilla“ tikrai atrodo daug pajegesnė komanda. Anglijos čempionai prasileidžia po 2-3 įvarčius nuo „Swansea“ ar „Hull City“, todėl man sunku įsivaizduoti, kad jie atsilaikytų prieš didelį puolimo potencialą turintį Ispanijos klubą. 

- Jau aišku, kad dar vieno trofėjaus "Sevilla" Europos lygoje nenuskins. Kiek toli ši komanda gali žygiuoti Čempionų lygos turnyre?

Akivaizdu, kad „Sevilla“ gali peržengti „Leicester City“ barjerą. O toliau daug ką lemia burtai. Jiems susiklosčius palankiai, ispanai gali patekti ir tarp keturių stipriausių komandų. Tai nebūtų kažkas stebuklingo.

- Ryti, ar Jus stebina toks nesėkmingas Lesterio žaidimas šalies pirmenybėse. Ar tai gali atsiliepti jų šansams pakovoti dėl vietos ketvirtfinalyje?

Aš tikėjausi, kad Claudio Ranieri auklėtiniai šį sezoną tempsis 10-12 pozicijoje. Bet kad bus toks didžiulis smukimas, tai tikrai buvo sunku prognozuoti. Čempionų lygoje motyvacijos jiems tikrai netrūks, bet klausimas, koks dabar yra komandos mikroklimatas. Girdime kalbų, kad Ranieri visiškai prarado svorį rūbinėje. Labai gali būti, kad „Sevilla“ primuš 3-4 įvarčius jau pirmose rungtynėse ir viskas tuo išsispręs.