Rasistinių užgauliojimų sulaukęs A. Rudigeris: "Kada ši nesąmonė baigsis?"

Londono "Chelsea" sekmadienį miesto derbyje rezultatu 2:0 įveikė "Tottenham" ekipą. Vis tik po rungtynių daugiausiai buvo kalbama ne apie komandų žaidimą, o apie dar vieną rasizmo skandalą.

Antrojo kėlinio viduryje "Tottenham" futbolininkas Heungas-minas Sonas už pražangą prieš Antonio Rudigerį buvo pašalintas iš aikštės, o tokiu sprendimu nepatenkinti "pentinų" fanai rasistiškai užgauliojo "Chelsea" gynėją.

Po mačo 26-erių vokietis savo socialinio tinklo paskyroje rašė, kad apie tokius dalykus privaloma kalbėti garsiai, o kaltininkai turi būti surasti bei sulaukti atitinkamų bausmių.

"Labai liūdna futbolo rungtynėse ir vėl matyti rasizmo apraiškas, tačiau privalome apie tai garsiai kalbėti. Jei to nebus, tokie įvykiai greitai vėl bus pamiršti.

Nenoriu kaltinti viso "Tottenham" klubo, nes suprantu, jog tai tebuvo kelių idiotų darbas. Sulaukiau daug palaikymo žinučių iš pačių "Tottenham" fanų ir už tai esu be galo dėkingas.

Tikiuosi, kad kaltininkai bus surasti bei nubausti kuo greičiau. Tokiame moderniame stadione, kuriame yra tuzinai kamerų, turėtų būti įmanoma identifikuoti šiuos asmenis bei juos nubausti.

Jei to padaryti nepavyks, tuomet turėtų atsirasti liudininkų, kurie matė šį incidentą. Apmaudu, kad 2019 metais vis dar aktuali rasizmo problema. Kada ši nesąmonė baigsis?" - rašė A. Rudigeris.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...