"Real" – geriausią žaidimą gynyboje demonstruojanti Europos komanda

Zinedine'as Zidane'as taip užkūrė Madrido "Real" komandos mašiną, kad ši varžovams yra neįveikiama.

Madrido ekipa sekmadienį vakare minimaliu skirtumu įveikė "Real Valladolid" ir ketvirtą kartą per pastarąsias penkerias rungtynes išsaugojo "sausus" vartus.

Pirmą vietą "La Liga" pirmenybėse užimantis "Rea" šį sezoną per 21 rungtynes yra praleidęs viso labo 13 įvarčių. Tokį rezultatą gynyboje Madrido ekipa buvo pademonstravusi tik du kartus per visą istoriją – 1987-88 ir 1964-65 m. sezonuose.

13 įvarčių šioje sezono stadijoje yra geriausias rezultatas tarp visų komandų pagrindinėse penkiose Europos šalių pirmenybėse – Ispanijoje, Anglijoje, Italijoje, Prancūzijoje ir Vokietijoje.

Vienu įvarčiu daugiau yra praleidę du klubai – Madrido "Atletico" ir "Reims". "Liverpool" taip pat gali pasigirti gera gynyba – 15 praleistų įvarčių per 23 rungtynes.

Prie tokio sėkmingo žaidimo gynyboje nemažai prisidėjo Thibaut Courtois, kuris šį sezoną lygoje sužaidė 18 rungtynių, iš kurių jam dešimt buvo "sausos".

Nemažai prie naujo komandos veido prisidėjo ir kairiojo krašto gynėjas Ferlandas Mendy, kuris nunkonkuravo Marcelo ir dabar yra tvirtas startinės sudėties žaidėjas.

Z. Zidane'as šį sezoną dažniausiai gynyboje naudoja Carvajalio, Varane, Ramoso ir Mendy ketveriukę.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...