Regionų pirmenybių U-16 komanda pelnė sidabro medalius

Sėkmingiausiai iš „Wellteen“ remiamų Lietuvos regionų pirmenybių komandų pasirodė U-16 vaikinai, žengę iki pat „Ateitis Cup“ turnyro finalo.

Povilo Baliukonio ir Dainiaus Greviškio treniruojama komanda tapo savo grupės lydere, iškovojusi 3 iš 4 pergalių, laimėjo pusfinalio rungtynes prieš Maskvos FK „Rodina“ rezultatu 1:0 bei sukūrė istoriją, patekusi į turnyro finalą.

Šiandien „Sportima“ arenoje vykusiame finale mūsiškiai neprilygo Bresto FK „Dynamo“ bendraamžiams ir nusileido rezultatu 0:4. 

„Džiaugiuosi, kad atsirado Regionų pirmenybių projekto tąsa, galimybė žaisti tarptautiniame turnyre su vieninga Lietuvos regionine komanda. Atsiranda prielaidos skautingui, pastebime daugiau perspektyvių žaidėjų. Suteikta galimybė žaidėjams yra pats didžiausias šių pirmenybių pliusas.

Turnyras atskleidė, jog turime techniškų ir perspektyvių žaidėjų, kurie grįžę į savo klubus turėtų labai daug dirbti. Visos šios amžiaus grupės žaidėjų problemos išryškėjo žaidžiant prieš pajėgų varžovą finale – pamatėme kur mes atsiliekame, kur kažko nepadarėme kaip treneriai. Labiausiai norėčiau, kad su šiais žaidėjais būtų tvarkingai, taisyklingai ir kryptingai dirbama.

Antra vieta, gal jinai ir gražiai skamba, manęs asmeniškai netenkina. Kaip treneriui, norėtųsi kitokį vaizdą matyti. Futbolo rungtynės – tai lyg spektaklis: ateini, žiūri, mėgaujiesi. Visą gyvenimą turime repetuoti. Bandyt, kad kuo gražiau šis reginys atrodytų. Futbolas neapsiriboja tik rezultatais, o gražiu, tvarkingu procesu.

Šio turnyro metu išvydome anksčiau nepastebėtus žaidėjus, kurie verti pakvietimo į rinktinės stovyklą, ne tik į Regionų pirmenybių projektą. Atsirado lyderių, iš kurių to nesitikėjome. Vertinsime, stebėsime ir rekomenduosime juos treneriams, kurie bus atsalingi už šio amžiaus rinktinę“, – atsiliepė treneris Povilas Baliukonis.