Rezultatyviame Londone derbyje triumfavo "Chelsea" (VIDEO)

19 val. 30 min. Lietuvos laiku Anglijos "Premier" lygoje buvo sužaistos šeštosios 2-ojo turo rungtynės.

"Stamford Bridge" stadione įvyko Londono derbis - "Chelsea" priėmė "Arsenal". Po permainingos ir rezultatyvios kovos rezultatu 3:2 triumfavo antrąją pergalę iš eilės iškovojusi "Chelsea" ekipa.

Rungtynės prasidėjo tikru įvarčių šou. Jau 9-ąją minutę Pedro sulaukė perdavimo iš Marcoso Alonso ir tiksliu smūgiu išvedė "mėlynuosius" į priekį.

"Arsenal" problemos ties tuo nesibaigė - 20-ąją minutę Alvaro Morata pabėgo nuo "kanonierių" gynėjų, baudos aikštelėje puikiai susitvarkė su kamuoliu ir į priešingą pusę paguldė Petrą Čechą. Rezultatas tapo 2:0.

"Kanonieriai" dar prieš A. Moratos tikslų smūgį turėjo bene šimtaprocentinę progą išlyginti rezultatą, o po įvarčio dar kartą iš dėkingos situacijos neįmušė Henrikhas Mkhitaryanas.

Visgi, 37-ąją minutę "Chelsea" komandai pavyko sumažinti atsilikimą, kai puikų įvartį iš už baudos aikštelės ribų pasiekė būtent H. Mkhitaryanas. Armėnas smūgiavo visai šalia virpsto ir Kepa nepajėgė sustabdyti smūgio.

Kiek sutrikusi "Chelsea" gynyba po keturių minučių vėl buvo priversta griebtis už galvos - H. Mkhitaryanas atliko aštrų perdavimą į baudos aikštelę, o ten be priežiūros paliktas Alexas Iwobi išlygino rezultatą.

Per pirmąjį kėlinį komandos įmušė net keturis įvarčius ir esant rezultatui 2:2 nužygiavo į rubinę.

Antrajame kėlinyje tokios įvarčio fiestos varžovai nebeišvydo, tačiau abi komandos tęsė savo pavojingas atakas.

Abi komandos turėjo neblogų progų pasiekti trečiąjį įvartį, tačiau pergalingo smūgio teko palaukti - 81-ąją minutę nuliūdinti buvo "Arsenal" sirgaliai.

Edenas Hazardas gražiai sužaidė baudos aikštelėje, atidavė perdavimą Marcosui Alonso, o šis vienu lietimu pasiuntė kamuolį į svečių vartus, kurie per likusį laiką nebeatsitiesė ir susitaikė su pralaimėjimu.

"Arsenal" ekipai tai buvo itin skaudi nesėkmė - jie pralaimėjo abi savo žaistas "Premier" lygos rungtynes. Savo ruožtu "Chelsea" pratęsė pergalių žygį ir įsirašė šeštąją tašką į savo sąskaitą.

Rezultatas:

"Chelsea" 3 - 2 "Arsenal"
9' [1 - 0] Pedro
20' [2 - 0] A. Morata
37' [2 - 1] H. Mkhitaryan
41' [2 - 2] A. Iwobi
81' [3 - 2] M. Alonso

 

 

Turnyrinė lentelė:


Startinės sudėtys:

"Chelsea": Kepa, Azpilicueta, Rudiger, Luiz, Alonso, Kante, Jorginho, Willian, Barkley, Pedro, Morata.

"Arsenal": Cech, Bellerin, Sokratis, Mustafi, Monreal, Xhaka, Guendouzi, Mkhitaryan, Ozil, Iwobi, Aubameyang.