R.Garastas: kritika stiprina rinktinę

Lietuvos futbolo rinktinė Vilniuje antradienį pradėjo pasirengimą paskutinėms UEFA Tautų lygos rungtynėms su Rumunija ir Serbija, o vienas iš ekipos trenerių Rokas Garastas tvirtina, jog nacionalinė komanda yra labai motyvuota iškovoti pirmuosius taškus.

Pirmojoje treniruotėje dalyvavo 22 žaidėjai. Smulkią traumą prieš stovyklą turėjęs Vykintas Slivka sportavo treniruoklių salėje, tuo tarpu vartininkas Emilijus Zubas prie rinktinės prisijungė vėlai vakare. Komanda ketvirtadienį surengs dar vieną treniruotę, o penktadienį ryte išvyks į Rumuniją.

Vyriausiojo trenerio Edgaro Jankausko asistentas Rokas Garastas tvirtino, kad susirinkus į stovyklą svarbu įvertinti rinktinės žaidėjų fizinę būklę, o tuomet pradėti šlifuoti taktinius elementus.

„Turime trumpą laiką treniruotėms Vilniuje, vėliau skrisime į Rumuniją. Pirmoje treniruotėje buvo tikslas suburti visus į bendrą režimą. Liks keletas dienų išbandyti savo taktinius sumanymus, siekti, jog jie pasiteisintų ir iškovoti pirmuosius taškus“, - pasakojo apie planus treneris.

Pasak R. Garasto, komandai netrūksta motyvacijos įrodyti sau ir kitiems, jog jie gali žaisti geriau: „Kuo daugiau kritikos, tuo labiau atsiranda stiprybės viduje tą kritiką nugalėti ir siekti, jog ji nepasiteisintų bei sužaisti geriau. Kartais tai suteikia papildomos motyvacijos ir sportinio pykčio įrodyti sau ir kitiems, jog viskas yra kitaip“.

R. Garastas neišskyrė kurios iš dviejų likusių rungtynių gali būti sunkesnės, tačiau dabar rinktinė maksimaliai ruošis pirmajai dvikovai lapkričio 20 d. su Rumunija: „Dėsime maksimalias pastangas, kad sėkmingai pasirengtume ateinančioms rungtynėms. Tuomet lauks kitos artimiausios sunkios rungtynės. Su abiem varžovais rungtynės Vilniuje vyko panašiai, turėjome galimybę laimėti, ar sužaisti lygiosiomis, bet tai nepavyko. Tad dabar vykstame siekti teigiamo rezultato“.

„Bus keista žaisti rungtynes su Rumunija už uždarų durų ir neįsivaizduoju, ko galima tikėtis. Galbūt šeimininkams bus sunkiau, kai rungtyniaus prie tuščių tribūnų“, - sakė R. Garastas.

Lapkričio 17 d. Lietuvos rinktinė Ploještyje susitiks su Rumunija, o lapkričio 20 d. lauks rungtynės Belgrade su Serbijos nacionaline komanda.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...