R.Hodgsonas: nėra priežasčių, kodėl Anglija negalėtų laimėti pasaulio čempionato

Anglijos rinktinės strategas Roy'us Hodgsonas užtikrintas, jog jo vadovaujama vienuolikė turi realistiškų galimybių iškovoti pasaulio čempionų vardus.

66-erių metų specialistas tikina, kad netoleruotų nei vieno futbolininko, kuris prieš čempionatą būtų nusiteikęs, jog komanda laimėti negali.

"Faktas, jog tai eliminacinio formato varžybos, leidžia man galvoti, jog mes turim šansą. Pažiūrėjus į buvusius čempionatus, 1992 m. matėme iš paplūdimio poilsiautojų surinktą Danijos komandą, kuri pakeliui į finalą nugalėjo olandus, o finale - vokiečius".

"Reitinge nesame žemoje vietoje, todėl visi, kas mano, jog laimėti negalime, loja ne ant to medžio. Žinau tiek, kad dėl savo tikslo galime daug padaryti. Kelias į pergalę turi būti nužygiuotas kiek įmanoma tiksliau. Mes jau žengėme svarbius žingsnius, turime gerą kolektyvą, todėl yra galimybių triumfuoti".

"Žaidėjai yra šimtaprocentinai nusiteikę pergalei, nors ir supranta, jog tai - didelė užduotis. Planuojame nužygiuoti kur kas toliau nei grupių etapas", - kalbėjo R.Hodgsonas.

Anglijos futbolininkai D grupėje kovos su Italijos, Urugvajaus bei Kosta Rikos rinktinėmis. Žygį pasaulio čempionate pradės birželio 14 d. susitikimu su italais.