Rimta paraiška: "Liverpool" namuose susitvarkė su "Man City"

Sekmadienį 18 val. 30 min. vakare Anglijos "Premier" lygoje buvo sužaistos bene didžiausią susidomėjimą šiame sezone sukėlusios 12-ojo turo rungtynės.

"Anfield" stadione akis į akį susigrūmė dvi pretendentės į titulą – "Liverpool" ir "Manchester City" komandos. Svečius nuo pat rungtynių pradžios baudę "raudonieji" šventė pergalę rezultatu 3:1 ir užtvirtino pozicijas turnyrinės lentelės viršūnėje.

Jau prieš rungtynes buvo keliamas didžiulis ažiotažas – šių rungtynių kaina titulo atžvilgiu buvo itin brangi tiek vienam, tiek kitam klubui.

Susitikimo pradžia buvo ypatingai audringa – 6-ąją minutę "Liverpool" po fantastiško Fabinho smūgio įgijo pranašumą, tačiau prieš brazilo smūgį "Man City" komanda turėjo pavojingą ataką varžovų baudos aikštelėje. Po Bernardo Silvos smūgio kamuolys atsitrenkė tiesiai Trentui Alexanederui-Arnoldui į ranką, tačiau rungtynių arbitras Michaelas Oliveris nusprendė, kad šis epizodas nėra vertas 11 m. baudinio ir fantastiškas "Liverpool" įvartis liko galioti.

"Man City" sunkiai susitaikė su tokiu sprendimu, tačiau rungtynės buvo tęsiamas ir svečiai iš Mančesterio puikiai žaidė su kamuoliu. Visgi 13-ąją minutę "raudonieji" po kelių perdavimų kombinacijos vėl išėjo į greitą ataką, Andrew Robertsonas pasiuntė kamuolį iš krašto, o nuo varžovų atitrūkęs Mohamas Salah, atsidūręs tiesiai prieš Claudio Bravo, galva pasiuntė kamuolį į vartų tinklą.

Per likusį pirmojo kėlinio laiką daugiau įvarčių nebekrito, nors progų buvo tiek prie vienu, tiek prie kitų vartų.

Antrojo kėlinio pradžia "miestiečiams" vėl buvo tragiškai nesėkminga – 51-ąją minutę Jordans Hendersonas atliko perdavimą į baudos aikštelę, o ten lygiai taip pat kaip M. Salah nuo varžovų atitrūkęs Sadio Mane smūgiu galva smeigė trečią vinį į "Man City" karstą.

78-ąją minutę Bernardo Silva "sužvejojo" vienintelį "Man City" įvartį, dar po kelių akimirkų Raheemas Sterlingas susikūrė gerą progą įmušti ir antrąjį, tačiau švieslentėje liko degti rezultatas 3:1, kuris nebepasikeitė iki pat rungtynių pabaigos.

11-ąją pergalę šiame sezone pasiekusi "Liverpool" komanda tvirtina lyderio poziciją – 8 taškų pranašumas prieš "Leicester" ir "Chelsea" ekipas, kurios po "Man City" nesėkmės atsidūrė 2-3 pozicijose.

"Man City", prieš "Liverpool" turintis 9 taškų deficitą, krenta į ketvirtąją vietą.

Rezultatas:

"Liverpool" 3 - 1 "Man City"
6' [1 - 0] Fabinho
13' [2 - 0] M. Salah
51' [3 - 0] S. Mane
78' [3 - 1] B. Silva

Turnyrinė lentelė:


Startinės sudėtys:

"Liverpool": Alisson; Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson; Fabinho, Wijnaldum, Henderson; Mané, Salah, Firmino.

"Man City": Bravo; Walker, Stones, Fernandinho, Angeliño; Rodri, Gundogan, De Bruyne; Bernardo, Sterling, Agüero.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...