Rinktinės stovykloje Šveicarijoje - pozityvios naujienos, saulė ir palanki prognozė (VIDEO)

Lietuvos futbolo rinktinės stovykloje Ciuriche prieš artėjančią dvikovą su Pasaulio čempionato dalyve Šveicarija - pozityvios nuotaikos. Komanda jau treniruojasi pilnaverte sudėtimi ir po truputį derina žaidimo elementus, kurie bus reikšmingi šeštadienio rungtynėse.

Rinktinės išankstiniame grafike buvo numatytas vėlyvas treniruočių laikas, tačiau atsižvelgus į oro sąlygas ir gero apšvietimo trūkumą (ryškių šviesų čia neleidžiama įrengti dėl greta esančio oro uosto) nutarta pratybas surengti vidurdienį.
 
Su pakeitimu neprašauta - komandai neteko taškytis balose, nes antradienio vakarą ir naktį Ciuriche pliaupė lietus. Trečiadienį rinktinė jau galėjo pasidžiaugti pagaliau pro niūrius debesis išlindusia saule bei pakilusiu termometro stulpeliu.

Po truputį šviesėja ir po traumų į rinktinę atvykusių žaidėjų perspektyvos. Tiek Giedrius Arlauskis, tiek Saulius Mikoliūnas ir Deivydas Matulevičius dvi treniruotes iš eilės sportavo kartu su kitais komandos draugais.

Pilnavertė sudėtis leido treneriams sėkmingiau išbandyti žaidybinius elementus, kurie bus naudingi rungtynėse. „Treneriai akcentavo, kad praradę kamuolį šveicarai nori greitai jį susigrąžinti. Todėl repetavome kaip kuo greičiau išeiti į puolimą", - kalbėjo vienas rinktinės naujokų Donatas Kazlauskas.

Pasak gynėjo Vaido Slavicko, svarbiausia šeštadienį bus sėkminga rungtynių pradžia. „Be abejo, galima tikėtis didelio spaudimo. Svarbu atsilaikyti pirmas 15 minučių, tada viskas turėtų nurimti ir būti lengviau. Šiose rungtynėse mes stengsimės priešpastatyti drausmingą gynybą ir žaidimą visų rungtynių metu. Manau, kad lygiosios nebūtų blogas variantas", - kalbėjo „Ceahlăul" klubo gynėjas.

Tarsi geras pranašas, lietuviams palankią prognozę pateikė ir sutiktas vietinio FC „Kloten" klubo aikštyno, kur treniruojasi mūsiškiai, prižiūrėtojas. „Sužaisite lygiosiomis 1:1. Jums nėra ko prarasti, o mūsų rinktinei būtina laimėti. Turime ir problemų gynyboje", - nedvejodamas mintis išdėstė pagyvenęs šveicaras.

Penktadienį Lietuvos komandos dar laukia treniruotė rungtynių stadione Sankt Galene. Dvikova tarp Lietuvos ir Šveicarijos rinktinų vyks lapkričio 15-ąją.  Susitikimą tiesiogiai transliuos LRT televizija.