"Riteriai" ir "Panevėžys" žaidė prieš pajėgius varžovus

Išnaudodamas susidariusią pertrauką Lietuvos A lygos čempionate, FK „Panevėžys“ namuose žaidė draugišką mačą su stipriausioje Latvijos lygoje rungtyniaujančiu „Daugavpils“ klubu. Šis susitikimas baigėsi lygiosiomis 2:2 (0:1).

Šeimininkai rungtynes pradėjo kiek neįprastos sudėties. FK „Panevėžys“ vyriausiasis treneris Aleksandras Kurtijanas suteikė galimybę aikštėje pasireikšti tiems futbolininkams, kurie A lygos čempionate gauna mažiau žaidimo laiko.

Pirmasis įvartis šiame susitikime 19-ąją rungtynių minutę krito į šeimininkų vartus. Iš standartinės padėties baudos smūgiu svečiai tiksliai pakėlė kamuolį į panevėžiečių baudos aikštelę, kur be priežiūros paliktas „Daugavpils“ futbolininkas galva nukreipė kamuolį į panevėžiečių vartus.

Po keturių minučių šeimininkai turėjo puikią progą išlyginti rezultatą, bet Eimanto Abramavičiaus smūgiuotą kamuolį nuo vartų linijos spėjo išmušti Latvijos komandos gynėjas. Poilsio ekipos išėjo kaimyninės šalies ekipai pirmaujant rezultatu 1:0.

Po pertraukos aikštėje pasirodė net aštuoni nauji „Panevėžio“ klubo žaidėjai, nerungtyniavę pirmajame kėlinyje.

62-ąją mačo minutę svečių komandos futbolininkas savo baudos aikštelėje sužaidė ranka, už ką mačo arbitras skyrė 11 metrų baudinį į „Daugavpils“ vartus. Panevėžiečių kapitonas Paulius Janušauskas realizavo baudinį ir išlygino rezultatą.

Prabėgus dar trims minutėms jau priekyje buvo „Panevėžio“ komanda. Iš aikštės gilumos gavęs tikslų perdavimą vienas prieš vieną su svečių vartininku iššokęs Sebastianas Vasquezas savo šansą išnaudojo ir išvedė šeimininkus į priekį.

77-ąją minutę svečiams pavyko išlyginti rezultatą. Tiksliu smūgiu iš baudos aikštelės ribų į apatinį vartų kampą pasižymėjo Latvijos klubo žaidėjas. Per likusį laiką pasižymėti nepavyko nei šeimininkams, nei svečiams. Rungtynės baigėsi lygiosiomis 2:2.

Susitikimą su „Daugavpils“ panevėžiečiai pradėjo tokios sudėties: Šarūnas Jurevičius, Tomas Kačerauskas, Vytas Gašpuitis, Mantas Fridrikas, Sigitas Urbys, Rokas Stanulevičius, Jonas Skinderis, Tadas Eliošius, Andrejus Karvackis, Tomas Salamanavičius, Eimantas Abramavičius.

Artimiausias Lietuvos A lygos čempionato rungtynes FK „Panevėžys“ žais išvykoje birželio 15 dieną su Marijampolės „Sūduva“.


Be į Lietuvos nacionalinę ir U-21 rinktines išvykusių žaidėjų sostinės „Riteriai“ kontrolinėse rungtynėse 0:2 Minske pralaimėjo vietos „Dinamo“ ekipai. Abu įvarčius aikštės šeimininkai pelnė pirmojo kėlinio viduryje po itin šiurkščių „Riterių“ klaidų.

Nuo pat susitikimo pradžios aukštą tempą varžovams pasiūlę „Riteriai“ oponentams nei kiek nenusileido, o daugelyje situacijų juos net lenkė. Vis tik, padarytos klaidos kainavo įvarčius – pirmuoju atveju dešiniajame krašte po prarasto kamuolio „Dinamo“ vienas žaidėjas į vartų aikštelę numetė kamuolį kitam ir šis netrukdomas išvedė savo komandą į priekį. Netrukus po klaidos į „Riterių“ vartus skirtas 11 metrų baudinys ir po jo realizacijos – 0:2.

„Turėjome gerą treniruotę su geru varžovu. Išvados tokios, kad mes galime lygiai žaisti su stipriu priešininku, tačiau pralaimime dėl to, kad šiurkščiai klystame. Viena vertus – pamokos geros, kita vertus – pikta, kad tokios klaidos, kurios jau daug kartų apkalbėtos, kartojasi. Matome, kur tobulėti, tą ir darysime“, – apie rungtynes kalbėjo treneris Aurelijus Skarbalius.

Po praleistų įvarčių svečiai dar labiau perėmė iniciatyvą, už varžovus atliko daugiau smūgių, sukūrė daugiau progų, tačiau rezultato tai neatnešė.

Po pertraukos treneriai padarė keitimų, suteikdami daugiau žaidybinio laiko tiems, kuriems jo trūksta oficialiose rungtynėse.

„Riterių“ starto sudėtis: T. Čepulis, V. Borovskis, J. Januševskis, R. Šveikauskas, R. Filipavičius, L. Traore, V. Jeriomenka, D. Virkšas, M. Grigaravičius, A. Gurenka, T. Moffi.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...